Välkommen Selma!

Här har vi underverket som från idag bor hos mina föräldrar och Fanny!

  <---- Selma leker med sin mormor!

  <---- Selma hos sin nya matte!

  <---- En väldigt trött baby!

  <---- Fanny protesterar lite mot nytillskottet genom att lägga sig i sin grop under altanen och vägra hälsa!

Ååå visst är hon söt Lilla Selma!!

Sjuk :(

Usch, känner mig helt krasslig idag. Jens har varit sjuk hela veckan och nu har väl jag åkt på det han hade, fast jag har inte fått feber ännu. Hoppas, hoppas, hoppas att jag slipper den!
Är mest tung i huvudet och trött, hostar en del och snörvlar. Och jag som skulle gjort massa denna helgen. Idag skulle jag åkt till Blomsterlandet med Therese, sen hämta valp med mamma (men det tänker jag göra ändå!!). Imorgon skulle jag gått på sminkrådgivning med Jens syster och gått på Jossans 25 års kalas. Men jag orkar nog inte göra nåt av det :( Skit också!



Jag vill passa på att säga GRATTIS till Jossan idag på 25-årsdagen!! Hoppas du får en jättebra dag!!

image422

Byggarbetsplats!

ÅÅÅ jäkla internet, det krånglar hela tiden, jag blir galen! Det fungerar typ 1 minut och sen stänger det ner sig, vad beror det på?? Någon som har en teori? Detta skrev jag alltså igår onsdag, men får lägga upp det idag.


Idag har Jens pappa varit här och byggt i vårt badrum. Han tog ut de två stora fönstrena och har satt in ett litet, och byggt upp en ny vägg. Han har jobbat på ordentligt. Jens är sjuk så han har bara legat i soffan och inte kunnat hjälpa till något, stackars Lennart fick jobba ensam. Typiskt att jens ska vara sjuk nu när vi ska bygga och greja och vädret är så himla fint!

Tack Lennart för all hjälp iaf, detta kommer bli jättebra. Längtar tills vi får in skötbord och skåp och grejer, nice! Här är lite byggbilder:


  <---- Här är de två stora fönstrena uttagna!

  <---- Utifrån

  <---- Här är vårt nya lilla fönster insatt och väggen uppbyggd. Nu fattas bara tapeter, skåp och skötbord!!

Jag var hos farmor tidigare idag med och städade. Lilla farmor, man märker nu att hon börjar bli gammal. Hon ÄR ju gammal, men hon har inte känts så gammal tidigare som hon gör nu. Kul att kunna hjälpa henne med saker och se att hon blir pigg och glad när man kommer, hon är så söt!

Annars har det inte hänt mycket. Var hos bm idag, men det får ni läsa om i babybloggen! :) Jag fick gå dit ensam för första gången idag eftersom Jens är sjuk. Han har varit med varenda gång annars, det tycker jag är jätteroligt! Och han med! ;) Vi hade föräldrakursen idag också men vi hoppade den, det var så mycket på G med bygge och allt så det fick vara idag.


Måste gratulera Andreas idag också på 28 års dagen!! GRATTIS!! (För er som inte vet så är Andreas min systers sambo!)


Bloggtorka...

Ja, bloggtorka här.. kommer inte på någonting att skriva om, men gör ett försök.

I lördags var jag ju hemma hos mamma och pappa på kvällen. Åkte hem vid 23-tiden och hittade Jens och Timmy hemma, alla andra grabbar hade redan åkt hem. Timmy satt och spelade wow och jens tittade på, haha, vilken fest det var! ;)

Jens berättade att Maja hade kommit in med en kopparorm tidigare på kvällen och lekt med under sängen, så han hade fått plocka fram den och kasta ut den. Blä!! Bara den inte var i sängen, men det sa han att den inte hade varit. Men sen när jag skulle gå och lägga mig, vad hittar jag inte i sängen??!! EN KOPPARORMSSVANS!!! Så äckligt!! De släpper en del av sin rumpa när de blir jagade, så ålar den runt så att själva ormen ska komma undan, och en sådan hade Maja hittat och plockat med in. Fy fy fy!! Så nu kollas sängen flera gånger om dagen så det inte ligger ormar där..

På söndagen bar det av på kalas, lillebror hade fyllt år och skulle bjuda på lunch hemma hos mamma och pappa. Så vi slog ihop hans kalas med Mors Dag. God sallad fick vi och smarrig marängtårta! *Mmmm* Jag hade ju tänkt åka på trädgårdsvisning hos Jessikas pappa, men det hanns inte med, så jag får ta det nästa gång det är! Synd, jag hade ju sett fram emot det!!
Jag fick Mors Dag presenter av Jens också, efter lite tjat *hehe* är ju snart mamma ju! Fick en kantsax och en Humleplanta. Så nu kommer den klättra fint här i trädgården! :)
På söndagskvällen blev det pizza och hyrfilm, American Gangster hette den tror jag. Den var bra men långdragen, ingen film man ska se när man är trött!

Idag har jag varit och handlat, planterat, skurat av halva altanen och fixat iordning lite här hemma. Borde ha städat också, men det är nog ingen idé förrän efter onsdag. Då ska det rivas badrum och byggas, så det är bättre att städa efter det! Jens har blivit sjuk också, ligger och snörvlar i soffan, stackarn! Får se om han kanske är hemma från jobbet imorn. Bara han inte smittar så... Uscha!

Nu ska vi ha fint väder med sol och värme hela veckan vad det verkar, underbaaaaart!!!

Kram kram!!

Rubrik?!

Nu sitter jag hemma hos mamma och pappa och skriver. Jens ska ha grillkväll hemma med grabbarna så jag håller mig ur vägen :) Nädå, jag fick allt vara med men kände inte riktigt för det idag så jag ska hålla till här ikväll.

Igår var en jätterolig dag! Jag började dagen med att städa i Hemsjö, som vanligt på fredagar och sedan skulle jag iväg till Ingared för att träffa Kickie, en tjej jag fått kontakt med genom
www.vovve.net. Vi har pratat där sedan i höstas när Levis började bli sjuk, men har inte träffats förrän igår. Det var jätteroligt att äntligen ses irl! Och att träffa hennes goa vovvar, 2 labbar, Tyson och Crockett. De var så himla mysiga, vi var nere vid sjön så de fick bada, haha, vilka busvovvar! :) Och det var verkligen kul att träffa Kickie, vi har haft så mycket gemensamt, pratat om allt på nätet och fått riktigt bra kontakt, och det var precis likadant när vi träffades. Lätt att prata med och väldigt glad och öppen. Så vi fikade några timmar efter promenaden innan jag var tvungen att åka...

Jens hade lovat att jag skulle få köpa blommor om jag åkte och handlade så att han slapp det efter jobbet - bra muta! Så jag handlade på maxi och åkte sen till Blomsterlandet och köpte plantor, 2 stycken Husarknappar och 2 stycken Vitbrokig Kornell. Det kommer bli riktigt fint med dem i trädgården, de ska vara på en skuggig och ganska mörk plats, så deras vit/gröna blad kommer lysa upp fint där tror jag!


   <---- Husarknappar!

    <---- Vitbrokig Kornell


Nä, nu ska jag ta en promenad med Fanny och sedan får det bli en dusch. Kanske slänger ett öga på Schlagerfestivalen ikväll vem vet? Men det är jag väl inte så noga med egentligen, fast förmodligen blir det så iaf! ;)

Onsdag...

Jag började dagen med att åka och fika hos Therese idag, lika kul som alltid! Och vad fint de har fått det i huset, och i rabatterna utanför! :) Det bjöds på violglass och kaffe, glassen var riktigt god faktiskt, har inte smakat den förut.

image414


Efter fikan åkte jag hem och åt lite och väntade på att jens skulle komma hem, han hade bytt till tidigt pass idag eftersom vi skulle på föräldrakurs. Klockan 14:45 började kursen - och den var helt OK faktiskt. Mer utförlig info på babybloggen!

När vi kom hem från kursen var Jens pappa här. Han hade med grästrimmern (yes, kan jag göra fint här hemma imorn!!) och en stolpe till vår brevlåda. De började med att kolla våra surroundhögtalare (för elektroniken är alltid viktigast!) vet inte varför men det var väl nåt med dem, sedan kikade de lite på badrummet som ska byggas om. De ska börja med att sätta igen väggen och så nästa vecka - härligt att få det gjort!
Brevlådan kom naturligtvis inte upp (kors i taket ;) ) men vi är ett steg närmare iaf! Så de får fixa det också nästa vecka!

Nu har vi ätit tacos, Jens sover i soffan och jag hamnade här.

Ha en go kväll!

Shopping med mamma o sushi!

Idag började jag dagen med att ta med mamma till Göteborg för att spana på spis och diskmaskin till farmor. Hennes är sönder och eftersom vi har tid, och lust, att gå i affärer åkte vi och kollade efter nya till henne. Eller ja.. bättre begagnade. Finns ett ställe där de säljer begagnat byggmaterial o.s.v. dit åkte vi. Vi hittade en fin spis och en fräsch diskmaskin, så pappa och hans syskon skulle väl överlägga så får vi hoppas att de kan köpa dem till henne sen. Farmor skulle bli glad, det vet jag! :)

Vi hittade en Second Hand butik också, som vi alltid gör, gick in och tittade och inhandlade en skrinda till oss. Perfekt att ha när man har barn! Jag minns att vi hade en när vi var små, den var alltid med, fullpackad med saker. Picknickar och strandgrejer och sånt. Jättefin var den, och väldigt bra att köra!

  <----- Vår skrinda

När vi hade varit där åkte vi en sväng förbi Allum och kollade lite, och åt lite lunch och sedan bar det av hemåt.

När Jens kom hem från jobbet meddelade han att hans föräldrar ville bjuda oss på sushi, så vi åkte in till Odai sushibar och köpte varsin 8-bitars portion. Jag fick en "Mama sushi", då är det ingen tonfick och lax utan mer grönsaker och sådant som inte är nån fara för bebisen. Det var jättegott med sushi, och efter ett tag fick man in knycken med pinnarna och kunde äta utan att tappa allting! :)

image413





















Imorgon ska jag till Therese på fika på förmiddagen och sedan är det dags för föräldrakurs! Spännande. Hoppas det är några roliga folk och att vi får en massa bra information!

Ha det så bra!!


Ooooo, glömde ju berätta! Vi ska få en ny familjemedlem! Mamma och pappa har köpt en liten Ester, en labrador/golden valp som kommer hem till dem den 30 maj!!! Så himla kul!! Längtar efter att få träffa den lilla korven!

Är i gräsklippartagen.

Japp, idag har jag bekantat mig med vår gula vän - gräsklipparen. Jag har aldrig klippt gräset förut, men jag hade inget att göra förut idag så jag ringde Jens och han förklarade hur man gjorde, och nu är det klippt! Både gräsmattan nere och en hel del här uppe. Det blev så fint! Nu måste jag bara trimma alla kanter vid stenar och så, så blir det jättefint sen!



Jag har även varit på Maxi och storhandlat, fikat med mamma och tvättat, så det har blivit en hel del gjort idag. Känner mig väldigt produktiv.

Mycket bättre dag idag än igår, usch vilken dag, gick runt som i ett grått moln. Inte kul för någon... men på kvällen köpte jag och Jens pizza och sen åkte vi på vildsvins-safari. Vi såg två stycken stora grisar - sötnosar!! Så kvällen slutade riktigt bra!!

image411

Ha en bra kväll!!

Blä, jäkla tråksöndag!

Idag är en riktig skitdag! Jag vaknade nog på fel sida... har sovit dåligt också så är allmänt grinig och trött idag.


Är irriterad på det mesta, går runt och ser och tänker på saker som irriterar mig:

* Vårt internet som inte fungerar längre än 5 min.
* Vädret, det är kallt och regnar och bara tråkigt!!
* De jäkla heltäckningsmattorna vi har kvar efter Levis (han hade ont i benen så vi hade dem så han inte skulle halka och få ont) De är jättefula och bara ligger där, stora och gråa.
* Jens är bara intresserad av sina himla bilar och allt som har med dem att göra, så vi får aldrig gjort nåt hemma för det ska alltid mekas med nåt.
* Att Jens ska jobba sent pass denna veckan, det är så trist när han jobbar sent! (kan inte påverkas, men irriterar mig ändå, ja jag är gnällig idag!)
* Att det är så mycket snack och ingen verkstad när det gäller typ allt.
* Mig själv, för att jag bara gnäller, och för att jag är så dålig på att höra av mig till alla jag vill höra av mig till. "Jag gör det sen" tänker jag - och så blir de inte av. Så förlåt alla som jag inte har hört av mig till på länge, jag ska verkligen försöka bättra mig!



Så.. för att muntra upp mig själv gick jag ut och tog lite bilder på mina blommor, brukar bli på bättre humör då.

  <---- Mina änglatrumpeter som förhoppningsvis ska bli stora o blomma!

 <----- Krassen börjar kika fram

 <----- Physalisen börjar få frukter också, hoppas värmen kommer tillbaka så de klarar sig!

 <------ En liten Pensée

 <----- Solanum (potatisblomma) söt är den!

 <----- Lewisia

Dumma dator!!

Vårt internet krånglar... det fungerar i 5 minuter och sedan lägger nätet av, då får man starta om datorn och hoppas att det fungerar igen. Efter några såna omgångar blir man ganska förbannad...

image400

Jag blir galen när saker inte fungerar, särskilt när det inte finns något synligt fel. Den liksom bara kopplar ur...

*GHAAAA*

Lycka till idag!

Alla ni som ska springa Göteborgsvarvet idag!!

image394

Och speciellt Lycka Till till Elin, Pappa, Andreas och Jakob!!

 


<---- Elin startnr. 19907 och Andreas startnr. 49769




 

<----- Pappa startnr. 25689

 





<---- Jakob, startar med Volvogruppen tror jag, har inte startnr.





GOOD LUCK!!

Fredag idag...

Och jag har inte uppdaterat sen helgen, dåligt! I vanlig ordning kommer jag knappt ihåg vad jag har gjort i veckan, får tänka efter..

I måndags var jag bara hemma och tog det lugnt, mådde inte så bra och det var ju fika planerad på tisdagen som jag inte ville missa, så jag var hemma och kurerade mig! Och det fungerade för...
På tisdagen var det fikadags i Östadkulle hos Jessika och Alwin :) Sarah, Axel och Edvin kom också! Det var roligt, och barnen stojade och hade sig som vanligt. Det bjöds på kaffe och kladdkaka och sedan blev det en promenad så de små barnen skulle somna.
När barnen sov och Axel ville leka på lekplatsen drog jag mig hemåt, jag och Jens skulle åka till hans morbror för jag skulle få krukor av honom. Han hade rensat ur en massa krukor, perfekt för mig, jag tog allihop. :) Vi blev visade runt i hans trädgård och den är såååå fin, jag fick en massa idéer och inspiration. Alltid kul att de hur andra har det!

I onsdags var hemma och grejade en massa, flyttade växter och sådär... Jens slutade tidigt och åkte ut och fiskade på kvällen men jag stannade hemma. Får följa med nästa gång... en gädda fick de iaf!

Igår var jag med mamma på förmiddagen, vi åkte runt till lite olika affärer, men handlade faktiskt inte mycket. Ovanligt när vi två är ute och åker tillsammans! ;) Sedan var jag och Jens på kontroll på BMM, allting var bra (berättas mer utförligt på
babybloggen) och sedan var vi bjudna på middag hemma hos mamma och pappa! Vi fick kantarell och baconpaj - så himla god! Tack! Sedan hade vi "möte" med pappa om fföräldrapenning och sånt, det var välrigt skönt att få allting förklarat för sig, man förstår ju ingenting av alla papper och broshyrer. Men nu förstår vi nog allting... tror vi :) Pappa kommer nog få några samtal av oss framöver med frågor!

Idag skulle jag ha städat hos farmor, menhon ringde i morses och berättade att hon fått maginfluensa - stackars lilla farmor!! Så vi sköt upp städningen lite och jag åkte till mamma istället. Vi stack iväg till Blomsterlandet och shoppade lite grann. Kul!

Nu väntar jag på att Jens ska komma hem och sen ska vi åka til Hemsjö och laga mammas bil.. eller ja, Jens ska laga och jag ska kolla på :)

Usch vilken tråkig blogg detta blev... men jaja.. ha det så bra!!

Mysig helg!

Det har varit en härlig helg, allting blir bra när det är såhär fint väder! Man blir alldeles lycklig! :)

Igår var vi på kalas hos Jens syster Annie och hennes sambo Jakob, han fyllde år så de bjöd på tårta. Det var jättetrevligt, och kul att se hur de har byggt om och fixat i deras hus. De bor nästan vid Marstrand, och det är så fint där ute!!
Efter det åkte vi hemåt, stannade till på Jula och köpte en ny fiskeväska och sen hem till Jens päron för att grilla korv. Vi skulle ut med Jens båt på Mjörn och fiska gös under kvällen och de hade en del att göra på båten innan vi kunde åka så vi kom iväg vid 19:30. Jens var ganska stressad och ville ut och fiska så vi struntade i LGF skylten på båtkärran och åkte utan - vilket vi inte skulle gjort! När vi kom till Vardsjön hade polisen självklart kontroll, så typiskt! Vi blev såklart invinkade och Jens fick visa körkort och blåsa. De frågade om han visste hur fort man fick åka med den kombination vi hade och konstaterade att det var tur att de inte hade fartkontroll för det hade blivit dyrt!  Jens fick i alla fall böter, 500 kr, segt men ändå inte så farligt som jag trodde!

  <---- En sån här båt har vi, fast utan styrpulpeten.

De släppte iväg oss sedan och vi kom ut och fiskade en stund, men utan napp. Fast det var en jättefin kväll att vara ute på sjön, helt stilla och sol!

Idag har vi haft fullt upp. Dagen började med lite rensning i trädgården, sedan kom jens jobbarkompis Lars och Tobbe och hans flickvän Jessika på kaffebesök. Det var kul att träffa Jessika äntligen, hon och Tobbe har ändå varit tillsammans i flera månader och är t.om. förlovade och jag hade inte träffat henne innan. Hon verkade väldigt trevlig! :)

  <----- Tobbe

Efter besöket åkte vi och handlade, sedan fick vi hämta Jens föräldrar och båten så den kom upp. Allting flöt på bra och sen hem för att tända grillen. Och vid 18-tiden kom Therese och Anders hit med sina vovvar Dennis och Harry. Det var jätteroligt att träffas, var alldeles för längesedan!! Så skönt också när man kan sitta ute och äta och prata såpass länge utan att det blir kallt. En riktigt bra kväll!

         

Hoppas ni alla haft en bra dag i solen!!

Det är såååå härligt!

Vädret är ju helt underbart, och det är inte ens mitten av maj än! Me like!

Nu är klocken 09:04 (piip) och mamma kommer när som helst hit. Hon och Fanny ska gå morgonpromenad med mig idag, mysigt! Efteråt får vi nog ta en kaffe i solen, eller en ProViva Female. Jag är "Buzzador" som det kallas och har fått 15 flaskor ProViva nu som jag ska bjuda folk på för att se vad de tycker, och sedan ska jag meddela buzzador åsikterna och sen har jag gjort mitt. Mycket gott för ingenting, och 15 flaskor gratis fruktdryck med massa nyttigheter i är ju inte fel!!
Den gjorde tydligen att järnupptaget ökade med 50%, det var extra folsyra i och även C-vitamin, så himla nyttig är den! :)


Nä, nu ska jag gå ut och vänta på mamma o Fanny! Ha en bra dag!!

Händer inte mycket...

just nu. Håller på och grejar i trädgården och dagarna går. I tisdags var vi hos barnmorskan (ni kan läsa mer på babybloggen http://babyimagen.blogg.se) och igår hade jag besök av Måkkan, alltid trevligt. Drack kaffe på altanen och hon hade med en kladdkaka - mumma! Efter att hon varit här åkte jag till mamma och fick kaffe och macka, kelade en del med Fanny och matade henne med ost. Ganska bortskämd gammal dam det där, söta Fanny!

image387

När Jens kommit hem åkte vi till Jula en sväng och inhandlade några småsaker. Jag fick en vattenpistol till slangen och en knäplatta.

Idag ska vi till fiskeaffären i stan och fixa nya linor på våra spön så vi kan få de stora fiskarna!

Häromkvällen kom Jens hem med en aborre han fick när han fiskade i Mjörn med Timmy och Martin. Den var god!



Ha en go dag!!

Jag stannade hemma! :)

Jens och Lennart fick åka och fiska själva. Jag stannade här hemma och sorterade in en massa babykläder vi fått och bar upp en del i härbret, planterade lite, tog fram utedynorna och "klädrollade" av halva Mara från dem och städade iordning lite.

Sedan kom Börje och Annicka vid 17 - tiden och grillen var på gång. De hade med presenter till mig! :)  Av Annicka fick jag en Lavendel - de är så fina, tack Annicka! Och av Börje fick jag en  jättehäftig ring. Den ringen hade Jens mamma köpt i ett indianreservat när de var i USA till Berit (Jens moster som gick bort förra året) så jag fick den ringen så kan den gå i arv sen till Linnéa. Tack så mycket Börje! det finns tydligen en historia bakom denna ringen, så jag ska fråga Jens mamma om den senare!



Vi åt fläskfilé, potatissallad, sallad, vitlöksbaguett och oliver! Smaskigt!

På kvällen gick jag och Jens ner til vår strand för att bottenmeta. Vi hade grävt upp några maskar, gick ner, kastade i och sen fastnade linan. Så det var bara att gå hem igen - typiskt! Vi gick och la oss och kollade några avsnitt på Scrubs i sängen istället.

I morse hände en rolig sak! Jag drömde som en tok inatt, bl.a. födde jag barn, träffade Jessika (ja nu drömmer jag om dig också! Haha!) och sen vaknade Jens av att jag låg och asgarvade i sömnen! Och när jag vaknade kunde jag inte sluta skratta, fast jag vet inte vad som var kul eftersom jag glömt min dröm. Haha, jag vaknade på rätt sida idag iaf! ;)

Ha en bra dag allihopa!

Kluven...

Hmm... ska jag åka med Jens och Lennart på premiär-fisketur idag eller ska jag vara hemma och greja?! Ghaa.. vet inte vad jag ska göra. Jag tycker det är roligt att fiska, men samtidigt ska vi ha gäster kl 17 och då vill jag kanske fixa lite här hemma innan - och kanske hinna sola lite också!

Det blir ju fler fisketurer.... men å andra sidan blir det väl fler soliga dagar också...

Får fundera lite till....

Kluven...
image384

Det regnar o regnar...

Man har vant sig så vid det vackra vädret nu så det känns helknasigt att det regnar. Och tråkigt är det! Men vi har haft trevligt idag ändå! Vi började dagen med att ta en lugn morgon, lång frukost och sen iväg till Hemsjö för att gå en promenad, väl där började det såklart regna så vi struntade i promenaden. Vi åkte till Maxi istället för att handla salladstillbehör, vi skulle nämligen bidra med sallad till dagens grillmiddag hos Jessika, Timmy och Alwin.
Så vi shoppade lösviktssallad (skoj att kunna plocka olika sorter tycker jag, isbergsallad är så tråkigt!), körsbärstomater, fetaost, gurka och paprikor. Och kött att grilla.

Sen, lite sena som vanligt, bar det iväg till landet, Östadkulle! :) Sarah, Martin, Axel och Edvin kom strax efter oss. Grillen tändes efter ett tag och maten var jättegod!! Tack! Sedan försvann grabbarna ut för att kolla in Wellners nya bil, och vi tjejer stannade kvar inne med barnen. Axel och Alwin lekte tillsammans, Alwin skrattade så han nästan inte kunde andas! Haha, de hade så roligt! Och Edvin satt hos oss i köket. Såna goa barn! Riktiga charmknuttar alla tre!
Jag och Jens såg hur livet ser ut med barn när man ska äta middag ;) och vi konstaterade i bilen på vägen hem att vi bara längtar efter vår lilla, och det livet som vi kommer få med henne! Att vi längtar tills vi också kan busa med vårt barn, gosa, mata och bara ha henne här hos oss!

Nu ska vi bara mysa framför tv;n. Ha en bra kväll!!