Det var några dagar sedan

jag skrev här... det har inte hänt så mycket roliga saker, snarare tvärtom..

Jag har mest skrivit på Diesels blogg
www.snuttebus.blogspot.com för det är honom vårt liv kretsar runt just nu. Vi är tvugna att låta honom somna in p.g.a. sjukdom.

Det finns inte mycket att säga..

Vinnarlåten..

Ja, det är nog många som inte vet vad vinnarlåten egentligen handlar om.. Här är en sida med text, så det är bara att höja volymen och sjunga med!

http://www.yoakeem.com/ritva/

Ha så kul!

Mördarhundar...

som gör hemska saker hör man ju talas om från höger och vänster.. Speciellt då Amstaff (American Staffordshire Terrier) och Pitbull.

Titta bara på denna hemska video..    ;)

http://www.livevideo.com/video/trigirl/6022AC836B08405A85B00B8538E93A3D/pit-bull-chicks.aspx?tx_category=1

Usch, visst är de hemska!!

Ha en go dag!!

Undrar du ibland...

varför det finns olika sorts myror, och hur de kom till.. här kan du läsa och lära:



Det var en gång tre myror som var bjudna på barndop. Tidigt på morgonen steg de upp, tvättade sig och kammade antennerna och fyllde på färsk myrsyra i tankarna. Så gav de sig iväg. Men fast de gick hela dagen, hann de inte fram innan det blev mörkt. De vek av från stigen för att leta reda på någotlämpligt ställe att övernatta. Under en
tät gran låg en hovdam och sov. Det här var på den tiden som damerna inte hade några underbyxor, så den första myran hittade lätt ett litet hål att krypa in i.
Den andra myran kröp lite högre upp, där hittade han ett lämpligt avlångt hål att övernatta i.
Den tredje myran klättrade ännu lite högre upp och hittade ett litet, litet hål, där han kröp in och lade sig att sova.
På morgonen kom de tre myrorna ut ur sina hålor och tittade på varandra. Den första myran hade blivit alldeles svart, den andra hade blivit röd och den tredje var helt gul. När de berättade för varandra hur natten hade varit sade den röda myran:
-Där jag skulle sova var det fullt av röd fruktsaft. Men det värsta var att mitt i natten kom där in en flintskallig herreman och började jaga runt väggarna i huset. När han inte fick tag i mig blev han så arg att han spottade på mig.
- Den svarta myran berättade: -Där jag sov var det mörkt och svart och luktade skit. Men nån herreman såg jag inte
till. Däremot stod det en tiggare och dunkade med en säck mot min dörr halva natten.
- Då sa den gula myran: Där jag låg var det väldigt trångt, men jag sov gott hela natten utan besök. Fast på morgonen förstod jag att jag hade lagt mig i duschen för då spolades jag ut fortare än kvickt!

- Sedan den dagen finns det rödmyror, svartmyror och pissmyror.


Hihi... =)


Vart tog våren vägen??

Det var så väldigt fint väder en period.. men nu är det bara borta! Försvunnet! Jag vill ha mer juh! Såhär kan det inte hålla på.. idag är det visserligen uppehåll, men det blåser ju så att man tror att taket ska lyfta!

Nä, fram med vår och sol och värme!

Vädret annars matchar min sinnesstämning ganska bra iofs.. speciellt igår.. Regn och rusk! Det var en jobbig dag igår, självklart är det fortfarande lika jobbigt, men man har sansat sig lite nu. Igår var det ren panik och ångest och sorg! Nu känner jag att jag ska försöka att inte tänka på Diesels veterinärbesked förrän vi har pratat med hans veterinärer. Vi har massor av frågor att ställa, och kan inte ta något beslut om framtiden förrän vi fått svar på dem.
* Vad tror de om Diesels chanser vid en operation?
* Vad tror de om riskerna vid en operation?
* Hur stor är chansen att han blir helt återställd?
* Hur lång är rehabiliteringstiden? När kan man börja med rehabiliteringen?
* Kommer han kunna leva som en normal 2 årig rottweiler efter operationen?


Ååå ja, många frågor..

Måndags-fräckis..

--------------------------------------------------------------------------------------


Det var en gång en spermie som låg i hårdträning. Han tränade och tränade,
simmade och simmade för att göra sig redo för det stora loppet
Tiden gick och han kände sig i toppform. Sen kom den dagen då han kände att
nu, nu är det äntligen dags för "The Real Thing".

Han gjorde sig redo och simmade utav bara fan. Han var så snabb att han
ledde loppet redan efter halva sträckan, när han plötsligt såg två figurer
som satt på varsin pall längs banan.

I förbifarten ropade han till dem båda:
- Ni vet väl att det gäller att simma utav helvete om man skall ha någon
chans till seger?

Då svarade de två:
- Inte f-n vet vi något om det, vi är tandtroll!!!


----------------------------------------------------------------------------------------

Hihi.. man kan behöva ett gott skratt en måndagsförmiddag!

Kram!

Diesel nyhet!

Om du skulle vilja läsa om Diesel och hur det går för honom nu med sjukdomen och allting kan du kika in på hans nya blogg!!

http://snuttebus.blogspot.com

Kram!

VARNING UTFÄRDAS!

Ja, stor varning utfärdas till alla som har funderat på att se Texas Chainsaw Massacre: The Beginning! Gör det inte!

image125

Jag och Jens skulle hyra en film häromkvällen, och jag ville absolut se en skräckfilm. En sån där som man hoppar till av, som är riktigt läskig! Vi åkte till Filmtajm ( som heter nåt annat nu, men komer inte ihåg vad).. och vi kikade runt och valde mellan några olika filmer. Men det slutade med Motorsågsmassakern. Och vad jag ångrar det valet! Den var inte alls läskig, den var bara otroligt vidrig, innehållslös och tråkig! Usch! 

Såhär står det på filmens baksida:
"En övergiven baby som fötts under de mest fruktansvärda omständigheter tas om hand av den excentriska familjen Hewitt. Under deras morbida uppfostran utvecklar Thomas en tjusning för motorsågar och tortyr. Det får fyra ungdomar erfara när de är med om en bilolycka och kontaktar polisen. Den skumma sheriffen som dyker upp leder dem till ett avlägset skräckhus. Där måste ungdomarna slåss för att överleva natten hos den kannibalistiska familjen med sadistiska ritualer, när Thomas mordiska begär väcks till liv och han förvandlas till Leatherface."


Så.. summan av kardemumman, se inte denna filmen!

Nyheter från Skara...

Nu har vi fått veta lite ifrån Skara... men bara att ytterligare en expert ska titta på Diesels bilder. Men han är på semester tills nästa vecka, så då får vi veta! Jag vet inte om det är positivt eller negativt att de behöver ett expertutlåtande till, de två veterinärer som redan har hand om Diesels fall är ju specialister på detta.
Jag känner mig nästan mer rädd nu. För om det inte var något svårt, så borde väl de 2 hitta felet?! Eller?!! Sitter felet så illa till så att de inte kan se och bedöma ordentligt, kanske det inte går att operera...  Så många tankar! Så många hemska tankar!

På jobbet går det bra förresten, men jädrar vad trött man blir...

Första jobbardagen...

idag är det min första dag på nya jobbet.. eller ja, första kvällen på jobbet. Jag börjar med att jobba kväll.. 15.30 - 20.00... känns ganska skönt. Så man inte måste börja 06.45... men det gör jag på onsdag... Nu jobbar jag måndag till torsdag, ett kvällspass och tre dagpass.
Jag ska gå bredvid som det kallas, för att lära mig rutinerna och hur allt fungerar. Jag ska gå för en och samma person hela sommaren vilket är bra för då behöver jag bara lära mig hennes schema.. ibland byter man person mitt i sommaren och det blir lite jobbigare!

Jag hoppas att allt kommer gå bra.. men det gör det nog!


Jag ska ringa till Skara snart tänkte jag, nu har det nästan gått 3 veckor, och vi har inte hört någonting. Diesel blir sämre, nu börjar han få svårt att lyfta på benet när han kissar så han "sittkissar" som en tik.. lillplutten.. han snubblar värre och värre, häromdagen snubblade han in i husväggen så det sa "bonk" i lilla huvudet! Nu måste vi få veta någonting! JAG BLIR GALEN!

Kraaam!!

Jula, fiske och kopparödlor..

Ja, mycket kan hända på en söndag.. :)

Idag var vi på Jula, när man inte har mycket pengar kan man ändå alltid handla någonting där! Jula har bra fynd! Vi köpte några bra grejer..

Nya trädgårdshandskar till mig, lila fina med blommor! Perfekta!!

image118


En tvätthängare. Det behövs! Nu hängs kläderna på gardinstången i badrummet, ser sådär kul ut! Vår tvätthängare är grön!

image119

Vi köpte även en låda med jiggar, och jigg-huvuden! Som man har när man fiskar!

image120



Vi tänkte se om vi kan fiska en stund ikväll. Men eftersom vår brygga inte är i än, får vi fiska från land. Vi ska prova ett ställe där vi har sett mycket fick som hoppar, och där har det även stått många fiskare! Så jag hoppas på abborre, det har vi inte fått några än i våra sjöar..

image122

Eller kanske en stor gädda! Denna gäddan fick jag upp helt själv förra året! Jag rensade den t.o.m. själv!!

image121

Men en annan fisk som vore spännande och som faktiskt finns i våra sjöar är Öring, det är en laxfisk som ska vara väldigt god! Hoppas att vi får upp en sån me...!!

image124


Och nu till sist... idag såg vi vår första kopparödla i trädgården, Diesel blev vansinnig! Han trodde nog det var en pinne först, men sen började pinnen röra på sig!! Haha... stackare, han blev lite skraj då!


Ha en trevlig söndag allihopa!

Boring...

Usch, vilken trist kväll jag har haft... Jens har varit ute och festat på Full & Nöjd (Frid & Fröjd) och jag har bara varit ensam hemma. Tiden går så otroligt långsamt!

Nu pratade jag med honom för jag skulle hämtat honom klockan ett, men han skulle på efterfest och kommer senare.. suck.. jaja, bäst att gå och lägga sig kanske!

Gonatt allihopa!!

Trevlig fredag!

Idag va jag på morgonkaffe hos Therese, det var väldigt trevligt! "Det var alldeles för längesen vi sågs...!!" Det var hon, jag, Harry och Dennis - de två sistnämnda är hennes två urgulliga vovvar! Två Lhasa Apso killar - riktiga charmknuttar! Lilla Harry skulle klippas för första gången idag, så matte var lite nervös! :) Men det gick tydligen bra...

Det är inte nån av hennes hundar på bilden, men en sån ras! (Hennes är sötare!!)

image116

Nu ikväll ska jag tillbaka till Tessan och dricka lite öl.. ska bli väldigt trevligt! Hennes småbröder ska vara där, den yngsta av dem har jag inte sett sen han var lika stor som en fotboll.. hihi...



Ha en trevlig kväll allesammans! Kram!!

JOBB!!

Finally! Jag har fått napp.. har iaf fått sommarjobb från vecka 25-33... och innan det måste jag gå bredvid för att lära mig, så det blir jobba framöver! :)

Inte så ball jobb.. äldrevården, men cash!! Jag kommer att vara på en avdelning som heter Ängen, på Ängabogården i Alingsås.

Då kanske man kan spara lite pengar och hitta på nåt kul.. och framför allt hjälpa Jens med räkningar!! GÖTT MOOOS!!

Kram på er alla!!

Våreri i trädgården!

Det är det bästa jag vet tror jag, greja i trädgården. Bara greja och ha det gott! Men idag var det ganska tungt också...

Först var jag i stan, plockade med mig mamma till Blomsterlandet för att köpa täckvadd och fiberduk till mina planteringar, sen köpte vi målarfärg och penslar. Sen va det bara hem och börja måla mina pallkragar! Grönt är skönt! Såhär ser pallkragar ut (fast mina är gröna!)

image115

Efter målandet fick jag bära upp 5 säckar jord från bilen, det fick bli dagens träning.. ;) Jobbigt va det iaf! Sen mätte jag ut täckvadd (man lägger det under pallkragarna så inte ogräs ska kunna växa in) och placerade ut den på en väl vald plats. Sen fyllde jag upp med jord, måste köpa 5 säckar till imorgon, och bära upp WOOHOO! (ironi) 5 säckar räckte bara till en... typiskt!

Efter detta var det dags med det roliga! Att plantera! I min första sådde jag morötter, märgärt, rädisor, spenat och rödbetor. Det ska bli kul när det kommer upp! I min andra ska jag ha purjolök, broccoli m.m.

Jaja.. nu ska jag vila!

Kram!