En mycket trevlig onsdag! :)

Idag har jag träffat åtta ljuvliga Berner Sennen valpar som är 3,5 veckor gamla! Så underbara! Jag följde med Jessika och Alwin hem till Jessikas pappa och hälsade på. Först när vi kom fram kom två jättestora fina vovvar och hälsade, riktigt glada och goa och buffliga! :) En av dem var mamman till de små underverken. De var som små korvar som kravlade omkring, och jag fick hålla dem när Jessikas pappa klippte deras små klor, och sedan fick de riktig mat för första gången! Det var mumma, köttfärs är smaskens! :) De har precis börjat skälla och morra också, det lät väl sådär kaxigt, men de försökte iaf.
Jag, mitt ägg, hade förstås glömt kameran och korten jag tog med mobilen blev bara suddiga. Men kika in på Jessikas blogg för där finns det bilder!

Jag skrämde Jens lite när jag pratade med honom förut (han var ganska nervös när jag skulle åka till valparna, för han vet hur farligt det är) och sa att jag hade tingat två stycken.. haha.. han lät lite skärrad.. Jag skulle gääärna ha en berner sennen, men kanske senare! Jessika du får säga till nästa gång det blir valpar!

Efter att vi träffat vovvar bar det av hem till Jessika. Då bjöds det på kaffe, mmm, och jag hade med bullar och chokladbollar! Alwin fick majskrokar och smörgåskex! Han är så himla go, alltid glad! Nu längtar jag ännu mer efter vår lilla bebis! Alwin busade lite med katten också, eller ja, drog den i svansen och skulle provsmaka tassen, och katten bara låg där.. haha.. knaskatt!
Sedan gick vi på promenad i Östadkulle, och jag körde vagnen. Perfekt att jag kunde provköra den, mycket bra var den, väldigt lättkörd. Fick lära mig hur bromsen fungerar, och hur man fäller upp och ihop den, så nu kan jag det! :)
Efter promenixen var vi inne en stund och Alwin lekte i gåstolen innan vi skulle åka. Så de skjutsade mig till min bil och nu är jag hemma. Det har varit jätteroligt idag, att träffa Jessika, Alwin och valparna! Tack Jessika, nästa gång får ni komma hem till mig!

Bläddrade lite i AlingsåsKuriren förut och hittade en annons jag måste visa er!

image303

Haha, så ni singlar där ute, lägg ett bud! Han är ju händig!!

Björn Gustavsson, helgen m.m.

Björn Gustavsson, jaaa, vad ska man säga?! Han är såååå rolig! Det är han som gör att man vill sitta och se melodifestivalen, för i övrigt är den ingen höjdare! Av alla bidrag som varit än så länge har jag inte gillat något speciellt mycket. Jag tycker att man ska ha melodifestivalen så som det var förut, bara en stor uttagning. Inga deltävlingar och sånt...

      

Han är jädrans rolig i Parlamentet också!

      

Helgen har varit bra här hemma, väldigt lugn och skön! I Fredags hyrde jag och Jens film och bara slappade, vi hyrde "Stardust" med bl.a. Michelle Pfeiffer, Claire Danes och Robert De Niro, den var faktiskt ganska bra och rolig! Det är som en saga för vuxna, med luftpirater, prinsessor, stjärnor, häxor o.s.v.  

I lördags på dagen var jag och fikade med Therese, Susanne och Jossan. Susanne var hemma från Jönköping och Jossan från Norde så då lyckades vi pricka in en fika, det var jätteroligt att träffa allihopa!

På kvällen var vi hemma hos Sarah och Martin och tittade på melodifestivalen och "Knocked up". En komedi med Katherine Heigl och Seth Rogen, den var riktigt rolig! Vi hade väldigt trevligt! :)

Igår hände det inte mycket, jag var och åt middag hos mina föräldrar och träffade syster yster med sambo, och jens var hos sina föräldar och träffade sin syster och hennes sambo. Alltid kul att träffas! På kvällen segade jag framför TVn och Jens framför datorn. Jag hatar att vi inte har två datorer längre, allting blir mycket lättare då! Får tipsa om en dator i 25-års present! Hehe...

Idag har jag storhandlat och fixat lite hemma, imorgon ska jag till sjukgymnasten igen för att prova på ett stödbälte för ryggen. Och på onsdag ska jag med Jessika och Alwin och träffa 8 små hundvalpar!! Ååå herregud!! Jag hotar Jens med att jag ska tinga en eller två, han blir ganska skraj då. ;) Jag skulle gärna ha en hund till, kanske inte såhär snart efter Levis, men någon gång kommer vi skaffa en. En gång hund alltid hund!


Minne av Levis.
Idag är det en månad sedan du somnade in, en månad sedan du gick över regnbågsbron....


image296

Det är så tomt efter dig, jag tänker på dig varje dag och hoppas att du har det bra och att Diesel tar hand om dig. Jag har massor av bilder på dig som borde sorteras in, men klarar inte att titta på dem ännu utan att bryta ihop. Din urna står på spiselkransen, vi har inte riktigt fixat att begrava den än, den ska ligga bredvid Diesel i gläntan. Ååå min fina pojke, matte saknar dig alltid och älskar dig. Du har för alltid en plats i mitt hjärta!

             
Älskar dig alltid

LYCKA!

Nu på morgonen ringde min mamma hit med glada nyheter! Det stod i AT att vi ska få kommunalt vatten och avlopp!!!! Äntligen! År 2010 stod det att man skulle kunna börja ansluta som jag förstod det, och vi i Sundet var först!
Som det är nu har vi en tank dit allt vatten rinner, från tvättmaskinen, toaletten o.s.v. så den behöver vi tömma ganska ofta (ca. varannan månad), vilket kostar 1350 kr varje gång. Så vi måste hela tiden tänka på vår vattenkonsumtion, kan inte duscha länge eller tvätta hur vi vill (om vi inte vill tömma oftare vill säga).
Anslutningsavgiften var i nuläget 130.000 kr, men det är värt varenda öre!

Här ute i Sundet är det även byggstop, vi får inte bygga ut en meter, och de flesta här ute tror att det kommer släppa när det kommunala vattnet o avloppet kommer hit. Så förhoppningsvis ska vi kunna bygga ut då också!!

Ååå, vi har väntat på detta!


En helt vanlig onsdag...

Har inte hänt mycket idag.. gick upp vid 8 och fick städryck så jag storstädade hela(!) huset, dammsög, moppade, dammade och diskade. Så nu är det rent och fint! Känns så skönt när det väl är gjort, och har man en katt som hänger sig fast i moppen är det inte helt lätt!

Sen ringde mamma och undrade om jag ville ta ett span på vinden med henne, och ja det är klart jag vill! Vi fyndar alltid när vi är på Vinden, till Jens stora fasa, hehe! Så jag packade mitt pick och pack och åkte mot stan... vi kom lite innan de öppnade och jäklar alltså, folk är tokiga, det var jäääättelång kö! Herregud! Var tvungen att ta kort på dessa vansinniga människor! :)

Jag fyndade som vanligt (om än inte lika mycket som vanligt) 3 böcker, 1 tulpanvas och 1 jättefin blomkruka. Perfa!

Sedan åkte vi till MAXI och handlade fika till oss. Vi lyckades hålla oss ifrån kakor och liknande och köpte frallor istället, smaskens! Tack tack!

När vi fikat åkte jag hem och har sett några avsnitt av superserien "Sex and The City", me love! Har lånat alla säsonger av Therese, så jag har många härliga timmar framför mig! :)
image295

Nu har vi ätit middag, falukorv som vanligt, denna gången ugnsbakad med potatismos. Gott men jag är såå trött på falukorv nu...

Ha en jättebra kväll allihopa!

Tre saker...

Tre saker jag inte förstår:
Människor som inte bryr sig om andra
Matematik
Varför människor beter sig som de gör ibland

Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet jag sitter vid:
Min spargris innehållande ett fåtal mynt
Räkningar...usch...
Ett "komma-ihåg-block" med "Råttatouille" på.

Tre saker jag gör just nu:
Bloggar
Dricker kaffe
Spanar runt på vovve.net och familjeliv.se

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
Hoppa bungyjump
Åka till Mauritius
Äga en Basset Hound!

Tre saker jag kan göra:
Baka godaste chokladmuffinsen... *Mmmm*
Fiska upp en gädda och rensa den helt själv
Vifta på öronen

Tre saker jag inte kan:
Busvissla
Stå på händer
Skriva mitt namn snyggt med vänster hand

Tre saker jag önskar att jag kunde göra:
Sjunga (nu sjunger jag hellre än bra)
Måla i akvarell
Snickra

Tre favoriträtter:
Allt grillat på sommaren
Tacos
Krabba och kräftor!


Ärlighet lönar sig!

Häromdagen när jag var ute och gick en promenad hittade jag en mobiltelefon. En Sony Ericsson av nyare modell. Jag hade tänkt åka in till polisen med den, men det har inte blivit av, så idag testade jag att byta sim-kort i den för att se om det fanns något telefonnummer i den man kunde ringa. Och det fungerade! Hittade personens hemnr så Jens ringde dem och förklarade (jag var för feg) vad som hänt och åkte dit och lämnade den.
När han kom hem sen hade han med sig 100 kr som vi fått som tack! =) OK, hundra kr är inte en förmögenhet, men det är 100 kr mer än vi hade innan! :)

       --------->      image286


Har haft en väldigt trevlig helg, i fredags träffade jag Hanna på dagen. Jätteroligt, har inte träffats på flera månader nu, och så hade hon varit i Saudiarabien så hon hade en del att berätta. Kul!
Sedan på kvällen skulle Jens till Tobbe och dricka öl, och eftersom Therese sambo också skulle ut slog vi oss ihop och fixade en helkväll ihop. I helkvällen ingick Let´s Dance, massa godis och 2 påsar chips, smaskens! Vi hade jätteroligt, båda var lite sådär flumtrötta så det var jäklans ball!

Therese och Jag                 Tobbe och Jens
          

Jag har även varit ute och rastat Jens idag, vi gick en sväng runt Färgen. Jättemysig runda, tar ca 1 timma att gå, så den är alldeles lagom. Jag ska alltid ta en massa kort, tycker det är kul att ta naturbilder, så här är några smakprov! :)

              

Den första bilden är jag speciellt nöjd med, det är nån slags mossa som var så fin när det var frost! Sedan är det en bild mot Stora Färgen, den tredje bilden är på bron över sundet mellan Stora och Lilla Färgen och den sista är en trappa som finns mitt på stigen. Lite knasigt!

Nä, nu ska jag och Bönan äta lite.

Följa graviditeten.

Ni som läser denna bloggen och inte vet om min andra är välkomna dit! Det är en blogg om min/vår graviditet, http://babyimagen.blogg.se !

Idag är det sol igen, herregud, vi börjar bli riktigt bortskämda! Ska ut ocgh gå en promenad nu innan Hanna kommer och fikar, det ska bli jätteroligt att träffa henne igen, var ett tag sedan nu! Har handlat hem frukt också, det vet jag att hon kan äta, hon är nämligen vegan och jag kan inget om sånt så frukt är ett säkert kort! :)

Senare hoppas jag verkligen att jag kan träffa Therese också, hon är hemma från fjällen nu och det vore kul att ses. Alltså blir det en väldigt social dag idag, skojigt!

Fick förresten en jättefin bukett med tulpaner av Jens igår, tack älskling!

Jobbig dag idag...

Usch, idag ska vi hämta Levis aska i Skara.... Känns jättejobbigt... Jens jobbar så han kan inte följa med, men min mamma åker med, känns skönt att inte behöva åka själv!

Saknar och älskar dig alltid min fina pojke!


image283

Städ, sol och nya tag.

Nu ska jag snart iväg och städa hos min kära farmor! Det är alltid lika roligt, vi tjötar mest och hon berättar om gamla tider och om hennes upptåg när hon var ung. Hon är världens goaste farmor! :)

Efter att jag varit där ska jag förbi mamma en sväng och kanske ta ut Rocky på en promenad i solen!!!!!! "Solen lyser himlen är blå, vad det är skönt att leeeva dåå".... Allting känns lättare när det är sol ute, de senaste dagarna har man knappt vaknat ordentligt för att det aldrig blir ljust!

Sedan i eftermiddag ska jag och Jens göra ett nytt försök att köpa vårt vardagsrumsbord på IKEA! Vi ska även köpa en garderobsdörr, för stommen har vi fått av Jens syster Annie och hennes Jakob. Men dörren de hade var räfflad och vi vill ha en slät så vi kan sätta wallies på den och göra det lite "babyigt".

Annars blir det lugnt idag tror jag, ska äta tacos ikväll, Mmmmmmm!!!! Det är det bästa som finns, kan äta hur mycket tacos som hekst, och gärna ofta!

image282
(bild från
www.uncleardestination.com)

Hårt att vara kvinna idag...

Förr var det värsta en maska på strumpan
Nu räcker det inte att fettsuga rumpan

Ha kuddar i brösten utav silikon
Se upptagen ut och ha mobiltelefon

Och hålla in magen och strama åt hakan
Och lyckas på jobbet och låta bli kakan

Och gymping och friskvård och alls ingen sprit
Och fult är det att vara blekfet och vit -

Så lysrör med UVA och brun utan sol
Och rakade ben om du tänkt bära kjol

Är detta tillvarons mening och mål ?
Jag önskar det räckte med vatten och tvål.

image281


Uppdatering sen tidigare idag...

Så, nu är jag hemma från läkaren. Hon knackade mig på ryggen, klämde och kände, bad mig böja mig ner åt olika håll, stå på ett ben och sånt för att se var det gjorde ont. Hon sa att det inte var något farligt vare sig för mig eller bebisen, men att det självklart är jobbigt att ha ont.
Hon sa också att iom att jag jobbar som timvikarie och för tillfället inte jobbar ofta behövde hon inte sjukskriva mig, eftersom jag kan tacka nej om jag har ont. Och att jag kanske inte ska jobba hela dagar utan halva om det går.
Jag ska även ta kontakt med sjukgymnast för att se om de kan hjälpa mig med övningar och ett ryggstödsbälte, det ska tydligen fungera bra. Så jag ska ringa dem imorgon.

Vi får hoppas att det går över snart!

Jag går aaav!!

Har så ont i ryggen!! :( Stackars mig... Har haft ont ett tag nu, det har inte varit så farligt, men så fort jag gjort någonting känns det i ryggen. Så jag har tagit det lugnt och vilat och hoppats att det ska gå över. Men igår kväll trodde jag att jag skulle gå av. Jag låg i sängen med värmedyna under ryggen och en baotakudde under benen (tack för lånet mamma o pappa!) hela kvällen. Kunde inte sova ordentligt inatt heller för så fort jag vred mig vaknade jag av att jag fick ont. Så idag ringde jag barnmorskan. Jag fick inte tag på vår "vanliga" bm men fick prata med en annan jättetrevlig tjej. Hon tyckte inte det alls lät bra, så hon bokade in en tid åt mig hos deras läkare idag kl. 14:00. Känns skönt att få det undersökt i alla fall.

Jag skulle jobbat imorgon också, men bm tyckte inte att jag skulle göra det, inte när det är ett sådant tungt jobb. Hon sa att "det är ingen fara för bebisen om man har ont i ryggen, men det finns ju en mamma också". Så jag fick ringa jobbet och sjukanmäla mig.


Vi har haft problem med möss här hemma nu ett tag, de gnager på sophinkarna under köksbänken för att komma åt de det anser är "det gottiga". Vi ska sätta ut fällor men det har inte blivit av ännu. Så i morse gick jag upp, halvsovandes och skulle slänga nåt i sophinken... när jag öppnar locket springer det någonting där i. "GGGhhhhhaaaaa" EN MUS! Jag skrek så katterna flög, och mus-stackarn blev så rädd att han sprang djupare ner i hinken. Sen var jag klarvaken!! Jag stängde locket och ställde en blomkruka på för att tynga ner den så musen inte skulle springa ut!
När det gått ett tag och jag lugnat ner mig, ställde jag ut hinken, tog sopborsten och öppnade locket med (så jag skulle vara på säkert avstånd) och då sprang han ut. En fri mus once again! Stackars liten!

En sån här sötnos var det, husmusen!
image280

Ha en bra dag allihopa!!

Hänt extra!

Idag var jag och Jens på ikea för att inhandla nytt vardagsrumsbord för jag är såå trött på vårt gamla, hatar den himla glasskivan som måste putsas jämt! Så vi hade spanat in ett inte alltför dyrt bord och så bar det iväg idag, glada i hågen... men när vi kommer dit är självklart bordet slut! På både Kållered och Bäckebol, skit också! Men de kommer in nästa vecka igen, så vi får vänta...

  Detta bordet fast i ekfaner ska vi ha!

Efter  ikea stannade vi till på Jysk i Partille, där hittade vi en babysitter som var nedsatt från 399 till 100 kr! Som hittat! Jens och Maja testade om den fungerade:

     

Häromdagen var vi hos Timmy och Jessika och tittade på deras barnvagn vi var spekulanter på! Den var jättefin, välvårdad och snygg! Så vi slog till!

    

Det var kul att hälsa på dem, se hur de bodde, och träffa Alwin! Han är så himla söt, och jätteglad hela tiden (iaf när vi var där!). Så nu längtar vi ännu mer efter vår lill*! Det var roligt att prata med Jessika också, hon lugnade mig mycket när det gäller förlossning och sådant och svarade på alla mina miljoner frågor! :) *tack*

Ikväll ska vi få lite besök av Jimmy, Jesper och kanske Arvid. Det blir kul!