Grattis farmor!!

Grattis farmor på 92 års dagen!!


image219


Händelserik helg!

I fredags var vi hos J´s föräldrar på skaldjursmidfdag! Det var vi, mina föräldrar och J´s syster med pojkvän som kom dit. Det var väldigt trevligt (som alltid med dem!) och väääldigt gott. Krabbor, kräftor, räkor... Mmmm smaskens! Hemmafiskade krabbor dessutom! Levis tyckte att det var jätteroligt, han har ju bara fått vara hemma en hel vecka, det har inte hänt något roligt för honom. Han gnällde som en tok när han märkte att han skulle få åka bil, han ville bara in i den! Och sedan skulle han hälsa på alla flera flera gånger (det är viktigt, så man inte missar någon!) När vi kom hem sen sov han som en stock! Snutten!

Sedan blev det lördag, och denna lördagen började med en förlovningsfrukost!!

Vi har ringar i vitguld, släta. J har en bredare och jag en ganska tunn. Det är J´s farmor och farfars gamla ringar, så J´s ring är bara putsad men min fick de smälta om för den var för tunn för att slipa, putsa och omgravera. den är så fiiin! Glänser så fint på fingret. =)

Sedan på lördagskvällen skulle vi ut med J´s föräldrar. De hade bjudit med oss på After Shave och Anders Eriksson (från galenskaparna).

image218

Cabaret Cartwright, den hade fått 4 fyrar i gp. http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=286&a=373620
Jag tyckte inte att den var så bra. Det kändes lite som en grej där de försökte få in så mycket pengar som möjligt. För det första var det SÅ trångt där man skulle sitta och äta. Man kunde varken röra sig, framåt, bakåt eller åt sidorna. Stackars servitriser som skulle gå mellan borden!! Sedan kändes det liksom inte som att showen var "deras"... det var allsång - där alla gick ut på att dricka så mycket som möjligt. (Typ 50+ fylleslag) De hade en munspelslektion.. Men på slutet hade de ca 1 timme med deras vanliga stil. Utklädda till alla möjliga figurer, och sånger med fyndiga texter! Synd att de inte satsade på det hela kvällen, det hade gjort mycket!
Och hade de tagit in mindre folk skulle det blivit ännu bättre. Man fick 3 rätters middag till, den var helt OK!
Men, jag skulle inte betala nästan 1000 kr (vilket de kostade!) för en biljett till denna cabaret.
Så av mig hade denna showen fått 2,5 fyrar.
Men tack så mycket Lennart och Annette, det är alltid roligt att gå ut med er!! =)

Igår söndag var jag i Slottsskogen med Therese, Harry och Dennis! Vi spanade på pingviner, älgar, hjortar och sälar! Mysigt. Vi hade med oss fika och bara strosade runt!
I vanlig ordning fick vi se mer av Göteborg än vi egentligen ville (vi åkte alltså fel!) Vi fick bl.a. se Handelshögskolan, en spårvagn på väldigt nära håll bakom oss.. Usch vad läskigt att de åker på samma vägar!
Men kul hade vi, som alltid!!

Ha en bra dag allihopa!!

Kramar!!

20/10-2007 blev jag...

image216

Ny mobil - finally!

Har behövts länge! Min gamla är kass nu, mottagningen försvinner, den tar inte emot samtal o.s.v. Så här är min nya lila telefon!

image215

(Bild från tre.se)

Jag fick den gratis, eftersom jag förlängde mitt abonnemang med 24 månader! Gött mos!

Dagens...

Mår: Jag mår bara bra!
Har: Ätit frukost, kissat Levis och gett honom sin medicin.
Ska: Åka till Gbg, till Pelin och hämta alkoholhaltiga drycker. =)
Borde: Städa, i vanlig ordning, hur kommer det sig att man ALLTID måste städa?!
Planer för dagen: Åka till Pelin som sagt, även till Jordnära och kika på vad de har för hundtuggs sortiment. nu när vi ska hålla Levis lugn gäller det att ha goda sker hemma!
Vill: Av hela mitt hjärta att Levis ska bli bra, och att han aldrig skulle ha fått denna dåliga höft. *ledsen'
Saknar: Att få gå långa promenader med Levis-busen! 
Ser fram emot: Att Levis blir bra, och att träffa Pelin och Andreas senare!
Dagens Låt: 
  Ganska rolig version, Tommy Körberg och The Ark?! Otippat!!

In memorian - Diesel

image201

Nu har det gått 4 månader sedan Diesel fick somna. Det känns som en evighet sedan, men samtidigt kunde det lika gärna ha varit igår. Underbara älskade Diesel, han lärde oss så mycket den korta tid han var hos oss!

Diesel var för oss både första steget in i hundvärlden och första steget in i rottweilervärlden. Han var också våran allra bästa kompis och det var den hittills värsta dagen i våra liv, den dag vi valde att låta honom somna in.

Diesel hade otur. Redan när han var 6 månader sprängde han bort ett muskelfäste i bakbenet. Han fick anfall (förmodligen p.g.a. detta) och fick åka fram och tillbaka till veterinären utan att de hittade något först. Men han älskade att vara hos veterinären, så honom gjorde det ingenting! :) Till sist hittade de något konstigt på röntgen, en liten benbit som låg konstigt. Så en hästexpert fick kolla på bilderna och visste vad det var. Det var väldigt sällsynt att det drabbade hundar, men skulle gå att fixa. Vi behövde inte operera, men han fick smärtstillande och antiinflammatoriskt en tid. Sedan började resorna till Blå Stjärnan i Skara igen, för rehab-simning! Som han älskade det! Första gången var otäck, men sedan gick det bra. Han plaskade så vi fick ha regnkläder och stövlar på oss, och sim-veterinären sa att hon aldrig varit med om en hund som skvätte så mycket!
Diesel liksom slog på vattnet med tassarna så det skvätte och skulle då fånga "skvättet" så han fick kallsupar hela tiden... knäppis!

     


Sedan, efter all simträning blev Diesel bra! Han fick springa igen och busa som vanligt! Han var en lycklig hund!
När Diesel var nästan 1 år flyttade vi till vårt hus, och han fick ett helt annat slags hundliv. Han kunde få springa lös i skogen, vara ute på altanen hela dagarna och stå och spana ut över grannskapet. det var så skönt för honom att slippa lägenheten! (och för oss också!)
Den 10 januari -06 fyllde Diesel 1 år, det skulle såklart firas med tårta!  En plättårta med leverpastej emellan och på! Mmm, mums.. den gick ner i ett svep!

Våren/sommaren -06 började Diesel halta, han var slö och vi trodde att det gamla ben-problemet hade kommit tillbaka. Men efter ett blodprov visade det sig att han hade fått Erlichia, en fästingburen sjukdom. Så då fick vi order om att han skulle hållas lugn, och vi fick antibiotika som han skulle äta. Sedan blev det uppöljningsprover efter, för Erlichia ligger alltid kvar i kroppen men får de antibiotika så kan det hållas nere. Och har man otur kan det komma tillbaka igen. Att hålla en rottis på 1,5 år lugn är inte det lättaste kan jag lova! Herregud..  =) Våran lille buse ville ju ut och springa och bära pinnar i skogen..

Han var en kelig hund Diesel, han trodde verkligen att han var en liten knähund. Han lämnade ingen oberörd, han kunde charma vem som helst! Jag tror han har en plats i mångas hjärtan...
När man låg i soffan kom han och buffade på en och ville ha mys, och varje morgon innan vi skulle gå morgonkissen var det obligatoriskt med morgonkel, annars vägrade han gå ut! det var de goaste stunderna, på mornarna. han låg och knorrade med magen i vädret!

       

Sedan i mars -07 såg vi tecken på hälta igen. Och han var väldigt snubblig när han gick. Diesel hade alltid varit ganska osmidig (läs: klumpig) så vi reagerade inte så mycket.
Han snubblade, vinglade och ville inte gå i trappor längre. Vi beställde tid hos veterinären på Blå Stjärnans Djursjukhus i Skara för ett Erlichia prov.
När vi kom till Skara blev han mer eller mindre undersökt, vi var inte nöjda med den veterinären. Hon sa i alla fall att det var helt förskräckligt illa ställt med Diesels ben, att han kunde ha Wobbler eller diskbråck. Sen fick vi ta blodprov, de skyndade på provsvaren och den 5 april fick vi veta att det var negativt för Erlichia. Så därför fick vi en ny tid, den 16 april skulle Diesel undersökas av en neurolog specialist. Hon heter Birgitta och är den bästa veterinär vi träffat! Helt fantastiskt bra hand med Diesel, det märktes att han litade på henne.

När han blivit undersökt av Birgitta blev Diesel inlagd för de hade bokat in en slätröntgen, en kontraströntgen och en MR (magnetröntgen). Det är vid kontraströntgen man ser om det är "wobbler syndrom". Han fick stanna 2 nätter på Skara, och gud vad jobbigt det var! Det var så tomt hemma utan honom! Men han blev väldigt glad när vi kom tillbaka för att hämta honom den 18 april!

Så efter detta skulle det ta 1-2 veckor att få besked om röntgenbilderna, de skulle skynda på det så mycket de kunde eftersom det har kommit så hastigt och eftersom att Diesel är såpass dålig.

Den 14 maj fick vi beskedet i ett brev. Han hade wobbler. + cystor i ryggmärgen....
De hade reserverat en operationstid till oss i början av juni. Men efter att ha pratat med veterinären, fått svar på frågor och konstaterat att operationen bara gav Diesel max 50% chans att bli bra tog vi beslutet om att låta honom somna in.

Den 8 juni 2007 somnade Diesel stilla in i Skara.

Innan han somnade pussades vi på nosen och jag sa "Godnatt Snuttebus" som jag alltid sa på kvällarna när vi skulle sova.. Så började hon med sprutorna. Diesel hade huvudet på Jens knä, i Jens hand. Han var trygg. Han var älskad.

     

http://www.abc-annons.se/minnesplats/index.php?idnr=2003 här har Diesel en minnessida om ni vill kika in.

image213
Älskar dig alltid Diesel. Vila i frid. 2005-01-10 - 2007-06-08


Love is in the air!

image198

Idag ska vi fira 5 år tillsammans! Jag och min Älskling!

Jag älskar honom sååå mycket, och bara mer för varje år! Han är min, den rätte för mig.

image199

Jag och min Jensling!

Idag när jag och Levis var ute på promenad hittade jag ett tecken på att det är våran dag! Kolla denna bilden:



Det är mossa i asfalten... =) Vet inte varför jag råkade se det, måste ju va ett tecken?! Eller vad tror ni?

Nä, nu måste jag fixa inför vår myskväll!

Ha det så bra!!

Mini tjejkväll och 5-årsdag!!

Jag och Therese hade en mini-tjejkväll häromdagen, när Jens var ute och fiskade hummer. Vi hade väldigt roligt, i vanlig ordning! Vi tog många roliga kort, men jag lovade henne att bara lägga upp det som hon gått med på... :)

image192

När J kom hem hade han lyckats fånga både KalleKrabba och HenryHummer!
En riktigt stolt fiskare!!

           

Så på vår 5-årsdag (som var igår, den 4:e men som firas idag) ska vi äta hummer! Det har jag aldrig gjort förut, så hoppas att han är god. Det blir hummer, krabba, så ska vi köpa till lite kräftor och räkor. Vitlöksbaguette... mmmm!!

Men vi började ju fira lite smått igår, jag fick både blommor och choklad!! tack min älsklingsgos! Jensling!



Av mig fick han en klipp-och-klistra bok! Han får en varje år.. inget märkvärdigt, men jag tycker att det är så himla roligt!

Så idag nu ska jag åka och städa i Hemsjö och hos Farmor, sedan börjar firandet!! Woohooo!! =)

Hoppas ni alla får en bra dag!!

Kramar!

Idag är en ny dag! (No shit?!)



Mår:
Bara bra!!
Har: Varit på hundklubben och tränat lite med Therese, Harry och Dennis... ätit och hmmm.. ja.. det var nog allt!
Ska: Ha besök! Therese kommer hit och ska ha lite mini-tjejkväll!
Borde: Ingenting faktiskt, har gjort alla borden! *ordentlig*
Planer för dagen: Inte mkt mer än att träna med Levis!
Vill: Att Therese ska komma nu, har gjort en spel-lista av alla låtar Elin skickat till mig! *Tack Pelin*
Saknar: Min mamma, va jääättelängesen vi träffades...
Längtar efter: Imorgon, vår 5-årsdag!!
Ser fram emot: Att fira 5 år med Jens IMORGON, och att J får fiskat upp några humrar tills vi ska fira!  Och att gå Aktiveringskurs med Levis i december!
Dagens Låt:  Regina Spektor - Fidelity!

Paris in jail... Haha, kolla!!


Idag!

image191


Mår:
Ganska bra, är hes och har lite ont i halsen fortfarande - det verkar inte försvinna.
Har: Inte gjort någonting idag, varit i skogen med Levis och J och plockat kantareller, annars inget särskilt..
Ska: Lägga mig i sängen snart och kolla på Rome på vår nya TV! Julklapp från svärpäronen, tack så mycket!
Borde: Ja det vill jag inte ens tänka på! ;)
Planer för dagen: Nu är dagen slut, mina enda planer var att träna lite med Levis, köpa mjölk och fixa med Jens 5-års present... vilket jag fick gjort!
Vill: Resa bort till värmen!
Saknar: Diesel bus, vi var vid hans grav häromdagen och lade en pinne. Så han har en lekpinne i hundhimlen!
Längtar efter: Mina nya kläder från H&M som kommer snart (säg inget till J) Hihi...
Ser fram emot: Att fira 5 år med Jens den 4 oktober, och att J får fiskat upp några humrar tills vi ska fira! (han ska ut och fiska hummer imorgon!) Och att gå Aktiveringskurs med Levis i december!
Dagens Låt:
http://www.youtube.com/watch?v=BSJQ1St1OnQ Jättebra låt!!

image190