Lite bilder på mina djur.... :)

Lite suddiga bilder, mobilkameran är kanske inte den bästa.. men här är några bilder iaf! Vi börjar med katten Mara.. hon älskar att ligga i solen, eller ja, att ligga överallt.. och bara vila och gotta sig!

Lådor är en stor favorit.. skolådor, byrålådor...ja alla lådor...

image108


Och soffan när inte Diesel är där!

image109


Sen kommer några bilder på snuttebusen Diesel! :)

Här ligger han på sin stora säng som han fick av mormor... han e inte alls bortskämd! ;)

image107

Här i husses och mattes säng, magen i vädret... han tar ganska stor plats!

image110

han ligger gärna nedbäddad en stund....

image111


Här är några bilder på mina små höns! :)

Från vänster: Agathon (f.d. Agda), Solveig, Rakel, Gert (f.d. Gertrud), nedre raden: Pöna. Saknas: Verner (f.d. Vera)

image112

Här är gammelhönan Elsa med på bild också...

image113


Här kommer bilder på en fågel som jag anser vara min! :) En Blåmes, som numera kallas Bosse. Han krockade med vårt fönster i vintras och blev halt.. jag matade honom lite och klappade honom.. sedan flög han iväg. Jag tror bestämt att det är han som bygger bo i vår fågelholk! :)

image114

Jaa.. det va alla mina djur... än så länge... det kommer komma många fler!!

Trädgårdspyssel...

I helgen har jag grejat i trädgården. Jag har rensat i landet och planterat lite nya växter.
Bland annat:

Jättedaggkåpa. Jättefin växt som är lättskött och blir väldigt stor.

j?ttedaggk?pa

Vildvin. En klätterväxt som ska få klättra upp på vår altan. Det blir nog fint!


vildvin

Alunrot. Det har jag några innan, men de blir finare ju fler man har ihop tycker
jag!

alunrot

Kärleksört. Fin växt som inte behöver någon skötsel nästan. Den är fetbladig, och lagrar vattnet i sina blad, så den klarar sig väldigt länge utan att bli vattnad.

k?rleks?

Jag har även sått lite, morötter, peppar, tomater, luktärt, blomsterkrasse och några perenner - Vitt franskt kungsljus, riddarsporre, Mose brinnande buske m.m....

Det ska nog bli fint här i trädgården! :)

Kram på er !!


GRATTIS SUSANNE!

Jag vill passa på att säga Grattis På Födelsedagen till Susanne idag!
 
image99


Hittade många grattiskort på nätet, så du får några stycken Sannis! :)

image100

Hoppas du får roliga presenter och god tårta!!


image101



Synd att du inte kan komma och dricka vin  hos Jossan ikväll.. hade varit kul om du kunde vara med! Men vi kommer ju iaf till dig nästa helg!! Det ska bli kul, eller som Homer säger.......

image102

Ha en jättebra dag!! Puss o kram!!

Modell för en dag...

Igår var jag och Jossan på THE STUDIO i Göteborg för att vara modeller för en dag. Vilken upplevelse!! De sminkade oss jättefint och proffsigt och sedan kom en fotograf och hämtade oss, hon coatchade oss igenom poserna och tog massa biler, med olika bakgrunder. Man skulle ha med sig 3 olika ombyten (toppar) för att få lite olika bilder. JÄTTEFINA blev de. Trodde aldrig att man kunde se ut sådär på kort... herregud!

Jag rekommenderar verkligen alla att gå dit om ni får chansen! Man får allt gratis, men vill man köpa bilderna (och det kan jag garantera att man vill) så kostar 1 bild 350 kr st, 2 bilder 250 kr st, 10 bilder 1500 o.s.v. Så priset sänks en del ju fler man köper. Och om man dessutom skriver upp 8 nr till kompisar som de kan ringa dit, så får man en bild på köpet om man köper minst 10 bilder. 

Vi fick sitta i ett rum och välja ut bilderna vi tyckte mest om.. fotografen hade tagit ca 45 bilder på os var. Och av dem skulle man välja så många som man ville köpa. Näst intill omöjligt!! Men till slut fick jag ner siffran till 11, och även fast jag bara skrivit 7 nr, så fick jag en på köpet.. Jag skulle egentligen bra köpt en bild, men det gick inte att välja en!!! Man kunde dela upp betalningen, så vi gjorde det.. 

Här kommer några smakprov från mina modell-bilder! :)

modell









































modell2


modell3 

Snyggt va??!!

Diesel - uppdatering!

Jag ska börja med att berätta att Diesel är hemma nu, vi fick hämta honom på onsdagen, han hade varit så vimmelkantig efter sövningen o.s.v. så han stannade en extra natt. När vi hämtade honom sa sköterskan att det var bäst om vi tog ut honom ur buren, för han var nog trött på dem. Lite morrig kanske?! Men han blev SÅ glad när vi kom dit!! Sötnosen!! Han har fått strikta regler av sin doktor, han får bara gå i sele för att inte få några ryck i nacken och han får bara gå ut och kissa o bajsa... Inget hopp, lek och bus.. Stackarn. Han har jättetråkigt!! Nu är det bara att vänta igen, för det tar 1-2v innan vi får svar på röntgenbilderna. De måste granskas väldigt noga, och de tog 150-200 bilder, så det tar sin tid. Men de kunde säga att det fanns en förändring av något slag i nacken, så något är ju fel. Men för att vi ska kunna ta beslut om framtiden får vi vänta på deras slutgiltiga diagnos.

ÄLSKAR DIG DIESEL!

Avskyr denna ständiga väntan.....................


Diesel är hos veterinären...

Igår var vi hos veterinären igen med Diesel. Vi fick en specialist som heter Birgitta, han hade henne när han var bäbis också, och hon kom ihåg honom! Han var som hon uttryckte det "mer vild än tam" då.. hihi..
Hon är jättebra, hon tittade när Diesel gick, klämde, bände, kände och undersökte.. hon var mycket noggrann.. vilken skillnad på veterinär och veterinär!! Hon gjorde det mesta utan munkorg för han känner sig tryggare då, men när hon skulle kolla ögon/öron reflexer och sånt fick han ha munkorg på sig. Han var så duktig!! Skötte sig exemplariskt!

Efter undersökningen förklarade hon att felet med all sannolikhet sitter i nacken. För eftersom han går så dåligt på båda benen måste nerver till alla fyra ben påverkas, och det enda stället där de går på samma ställe är i nacken. Och man kunde nästan utesluta att det var något med hjärnan eftersom han är samma Diesel som innan han blev dålig. Han har ju inte förändrats någonting på det sättet. Hon sa att det förmodligen är wobbler - vilket är en missbildning eller så är det förmodligen diskbråck.

image91

Hon ritade också upp en bild ab ryggraden i genomskärning som såg ut ungefär som denna.


image95

Där förklarade hon att ju längre in mot mitten av "fjärilsformen" problemet sitter, desto värre är det med att kunna fixa det. Men hon trodde att Diesel hade problemen ut mot kanten av den bruna cirkeln, där de röra prickarna är.
Men hon var inte säker, utan de får se säkert efter röntgen.

Hon skrev in Diesel, så hade han en röntgen tid idag (tisdag). De skulle ringa försäkringsbolaget Sveland på förmiddagen för att se om de täckte röntgen kostnaderna. Vi sa att de skulle göra den även om de inte täckte den, det kunde gå på 5000-6000 kr, men det är det värt! Vi vill ju kunna hjälpa Diesel!

Efter röntgen skulle de ringa så vi kunde hämta honom idag, tisdag. Då skulle vi även få ett preliminärt besked om vad det kan vara som är fel. Men om en vecka får vi ett säkert besked, och först då kan vi få veta hur framtiden ser ut. Vad de kan göra, hur Diesel kommer må, operationsmöjligheter o.s.v.

Sitter och väntar vid telefonen, de ringer ju aldrig!!

Jag uppdaterar när jag vet! Kram på er!!

Picknick i solen..

We had joy we had fun, we had picknick in the sun.. :) Jag och Jossan var på picknick i Nolhaga Parken idag. Massor av sol, några öl, god sallad och yatzy! Väldigt roligt!
Vi hade även första parkett för en föreställning av "förspelet".. Haha..  Det var en man o kvinna som hånglade, och tafsade på varandra. Vid ett tillfälle sa mannen "Vi får åka hem och bada sen, jag vill ju att du ska vara ren när vi älskar"... UUSCH! Herregud!

Men annars var det en härlig dag!!

mat

Mmmm, mat. Sallad med sojabönor, fetaost, babyspenat m.m....



image89

Glad Jossan som kalasar på bulle och öl.,..

Älskade Diesel..

Vi var hos veterinären på Blå Stjärnans djursjukhus i Skara med Diesel i måndags. Anledningen var misstänkt ögoninfektion, sår på tassar och nytt Erlichia prov. Vi misstänkte Erlichia eftersom han har börjat gå väldigt ostadigt på senaste tiden. Han har haft det förut och det yttrade sig på samma sätt. Det är en fästingsjukdom som sätter sig i benen och orsakar hälta, det kan sätta sig i olika ben olika dagar, och kan vara väldigt farligt om man inte upptäcker det i tid. Detta botas med vanlig antibiotika.
Utdrag från skk.se "Ehrlichios kan ge kraftigt nedsatt allmäntillstånd med feber, slöhet, aptitlöshet och hälta. Även diarré, kräkningar och blödningar kan förekomma."

Vi fick en hemsk veterinär. Hon tittade på när Diesel gick fram och tillbaka i korridoren och konstaterade att han gick ju hemskt illa, "å fy vad han går illa, så det ser ut!!" och så sa hon "Så ni har bara låtit honom gå runt såhär?!" Men herregud, varför tror hon att vi var där?!! Hon började prata om någon sjukdom "wobbler syndrom" som fanns, oftast på Grand Danois. Det är ett fel mellan kotorna i ryggraden längst upp i nacken. Det kan vara väldigt farligt och jobbigt och i vissa fall har människor fått avliva sin hund för att den inte kan leva normalt. Veterinären sa att nu var vi tvugna att göra en massa oliak röntgen och operationer. Vi blev vettskrämda! Hon klämde inte på honom, eller kände på hans ben...

Sen skulle hon titta på hans ögon, och i princip bara tittade på Diesel och skrev ut en salva. Och såren var det ingen fara alls med. Vilket var skönt! Sedan kom en sköterska och tog blodprov för att kolla erlichia och borelia. Eftersom det är bråttom att veta vad som är fel, med allt prat om röntgen o operation, så skulle de skynda på provsvaren tills på torsdag (annars kan det ta 1-2 v).

Vi hoppades så mycket att det skulle vara erlichia, att bara kunna ge en antibiotika kur, och sen skulle det vara över!

Men idag ringde vet. Och båda proven var negativa....

Vi har en ny tid den 16 april, med specialisten Birgitta. Henne har vi varit hos förut och hon är kanonbra! Då har de även bokat in en slätröntgen, en kontraströntgen och en MR (magnetröntgen). Det är vid kontraströntgen man ser om det är "wobbler syndrom". Han kommer sövas, en lång narkos, och stanna över minst en natt. Om det behövs opereras så har de även en tid till det dagen efter. Vi vet ju inte än om det är det, men vi tror att det är det. Både vet o sköterska pratade om det, och jag har läst på en massa idag om det, och all text verkar som om de handlar om Diesel. Att de har observerat honom och sedan skrivit om hur han går och beter sig.

Utdrag från skk.se om wobblersyndromet:
"Med syndrom menas en sjukdom med flera olika symtomgrupper som tillsammans bildar ett typiskt sjukdomskomplex. Wobblersyndromet har fått sitt namn efter ett av de ingående symtomen (eng. wobble, vackla eller vingla). Cervikal instabilitet, alternativt cervikal spondylos eller cervikal kotmissbildning är synonyma begrepp. Hundar med wobblersyndrom kan vara nästan symtomfria i vila eller visa tecken på nedsatt känsel, rörlighet och koordination i bakbenen. Halsböjning kan vara smärtsam och hastig bakåtböjning av halsen kan leda till att hunden faller ihop eller börjar röra sig med vaggande och vacklande rörelser varefter en successiv återhämtning sker. De flesta fallen av wobblersyndrom i Sverige ses hos grand danois, dobermann och borzoi. Enstaka fall har förekommit hos saluki och labrador retriever. I USA har sjukdomen även förekommit hos bullmastiff.

Diagnosen ställs på röntgenbilder där man ofta, efter injektion av kontrastmedel i kotkanalen, påvisar olika tecken på instabilitet mellan kotorna och/eller förtjockning av ligament i halskotpelaren, vanligen från fjärde halskotan och bakåt. I upp emot 70 proc. av fallen är mer än en av lederna i halsen instabil. Hanhundar drabbas oftare än tikar. Olika operationsmetoder finns, dels med stabilisering av leden och dels laminektomi; partiellt avlägsnande av kotbågen för att avlasta trycket på ryggmärgen."

Det finns även lite fakta på
http://petsurgery.com/wobblersyndrome.html. När jag läste den kändes det som om jag läste om Diesel.

Det har varit en väldigt påfrestande, deppig och tung dag här i Sundet idag, med många tårar.

Vi kommer kämpa för dig Diesel, våran älskade snuttebus, vad det än är du har!


Aten...

är en helt underbar stad! Dit kan jag varmt rekommendera att åka! Men man ska nog åka vår/höst innan det hinner bli för varmt. Nu när vi var där var det helt perfekt, varmt och skönt. Men grekerna gick omkring i dunjackor och vinterskor.. konstigt! För dem är det tydligen vinter när det är 22 grader!

Dag 1.

Gick upp vid halv 4 för att åka till flygplatsen 04:45, pappa körde oss. Vi hämtade upp Jens föräldrar och sen bar det iväg. På Landvetter fick vi ut biljetter och sen checkade vi in våra väskor. Sen var det dags för den fruktade säkerhetskontrollen. Efter alla historier man hört var jag något nervös! :) Men det gick jättebra! Efter det tog vi en kaffe och jag var ett nervvrak.. hihi.. sen var det dags att gå på planet, jag fick fönsterplats! Häftigt! Jädrar vad läskigt det var att lyfta! Det brötade och hade sig, men väl i luften gick allt lugnt o fint. Vi fick kaffe och en torr macka att äta och sen landade vi i Frankfurt. Det gick jättefort!
I Frankfurt slapp vi vänta, det va bara att gå på nästa plan. Där fick vi inte platser bredvid varandra, så jag va jättenervös, men då var det en snäll man som bytte plats med Jens så vi kunde sitta bredvid varann! Very nice.. även denna flygning gick bra, lite turbulens innan landning, men inte så att jag blev riktigt rädd... ;)
Sen landade vi i Aten... och det regnade... vi tog taxi till hotellet. Chauffören skulle aldrig klara en uppkörning i Sverige, herregud så de kör! Två filer samtidigt, stanna mitt i en korsning och kör om med bara cm i marginal.
Hoteller var iaf bra! Små rum, men fräscht och rent. Vi trotsade regnet och gick ut på upptäcksfärd. Efter ett tag upptäckte vi att vi var vilse i spöregnet! Vi gick o gick o gick... till slut, efter ganska lång tid hittade vi hotellet. Dränkta och kalla... vi fick hänga upp alla kläder, man var blöt inpå bara kroppen! Vi torkade skorna med hotellets hårtork! Sen åt vi inne på Jens föräldrars rum, vi hade köpt med vin, oliver, fetaost och kex.. gott!

Dag 2

Frukost tidigt och sen ut i SOLEN! :) Akropolis var stop nr 1. Verkligen vackert med den klippan mitt i staden. Och utsikten ifrån klippan var helt otrolig! Vi tittade på alla tempel och gick på museet de har där uppe. Tog massa kort.. de ska jag lägga upp snart! Mäktigt var det! Vi tittade även på Dionysosteatern och Herodes Atticus Odeion.
Sen gick vi ner på stan, Plaka, och kikade efter nåt ställe att äta lunch på.. efter lunchen gick vi bara runt och tittade på saker,Romerska Agoran med Vindarnas torn, och en massa annat fint! Efter 6 timmars gående kom vi tillbaka till hotellet. Vilade en stund och sen gick vi ut igen! Denna gången gick vi runt Akropolis klippan för att se den från alla håll, väldigt mysig promenadväg! Vi åt middag, Dolmades, och drack lite vin. Sen gick vi tillbaka till hotellet för natten.

Dag 3

Frukost och sen ut i värmen. Undebart bara det! Sen gick vi rundan runt Akropolis mot den Grekiska Agoran med Attalos stoa. Satt i solen och bara hade det gott. Sen tittade vi i affärer, stannade på en liten taverna och tog en öl och gick lite mer och tittade i affärer. Sen åkte vi till Pireus. Efter en promenad och måltid bestående av Gyros åkte vi tillbaka till Aten. Knatade bara runt hela dagen! Loppisarna på Monastiraki och grejer!


Dag 4

Greklands Nationaldag. Flyguppvisning med diverse bombplan o krigsplan, väldigt häftigt! De åkte så nära marken att billarmen gick igång! Dessvärre var Zeus Tempel stängt men vi fick se Hadrianus Bågen. Mycket fint! Sen gick vi vidare till Syntagma och Parlamentet där vakterna med bollar på fötterna finns, när de marscherar (om man kan kalla det så) går de jättekonstigt. Ena armen i luften och lååånga lååångsamma steg, utan att titta på nåogn. Att de orkar! Efter detta åt vi lunch och sen var det bara att åka till flygplatsen. Taxichauffören körde i 180 km/h så vi var framme på en halvtimme! Flyget hem gick bra!

Jag ska åka tillbaka till Aten någon gång, det är fantastiskt! Maten, sevärdheterna, vädret och människorna!