God fortsättning!

image262


Vi hade en sååå mysig jul igår!

Vi började dagen med strumpöppning, jag fick Shrek 3, en bok, en tidning och en chokladtomte. Levis fick öppna sitt eget paket, ett stoooort ben, det tyckte han var roligt. Jens fick böcker, en tidning och en chokladtomte. Katterna fick också paket, lite godis.
Sen blev det julfrukost med skinkmackor, hemmakokt julgröt m.m. Smaskigt!
Sen bar det iväg till mamma o pappa för att lämna alla klappar och sen till farmor. Vi är alltid där på morgonen och fikar! Mysigt! När vi var klara där åkte vi hem till mamma och pappa för att vänta tills vi fick åka till Berit och Hasse och äta julmat (min faster o farbror). Efter en stund ringde Berit och talade om att det stod "error" på hennes spis.... shit! Men den var bara överhettad, som tur var! Vid det laget var vi riktigt hungriga. =)

Så det blev julmat till slut, det var så gott!! Jansson, revben, köttbullar, korv, sillsallad och allt annat man har på julbordet. Mmmm... mätta blev vi, lagom till Kalle... mysigt när alla sitter och halvslumrar i soffan när Kalle och hans vänner önskar god jul! :) Till detta blev det kaffe och efterrätt och godis.

Efter detta lekte vi paketleken, så himla kul!! Jag vann ett jättefint kort med 2 lotter på och en sopborste som var leopardmönstrad! Inte ofta jag vinner nåt, men denna gången så..

Sen kom tomten!! Woohoo!! Jag hade varit snäll i år! Fick presentkort på kläder, diverse krämer och sånt från apoteket - de är så bra!, handdukar, badlakan, en pläd, te och 2 muggar, en duk mamma vävt, en fruktskål mamma gjort (med frukt i... jääättefina!!), en bok.... hmm.. ja det var nog allt... TACK ALLA!! :)



Efter detta åt vi lite mer, såklart, och sen åkte vi hem. Jens hämtade mig och så hade vi vår egen lilla jul hemma på kvällen..  MYS! :) Fick ännu mer paket, av hans familj. Fick pengar till kläder, en smörgåsgrill, två bordstabletter, Aladdinask. Och av Jens älskling fick jag ett jättefint silverhalsband och jättesöta örhängen!! Blev jätteglad! Han är duktig på att välja smycken som jag tycker om! :) TACK SLING! Drack lite lögg, sen gick vi och lade oss, man blir trött av jul!


Hoppas ni alla hade en jättebra julafton och att ni får en god fortsättning och ETT GOTT NYTT ÅR!

image263

Veterinärbesök....

Igår var vi hos veterinären med Levis igen. Vi hade bokat in en tid för att röntga höfterna igen och två specialister (varav den ena är expert på höftledsdysplasi och även den förste i Sverige att operera in höftproteser) skulle titta på bilderna och sedan ställa diagnos. Först ville de titta på hur levis gick.. så vi fick gå fram och tillbaka i ett rum, då sa de att de gärna ville röntga armbågarna också för han gick lite konstigt. De kunde även se en tydlig hälta på höger bak.

Så de sövde honom och han röntgades, sedan passade vi även på att be att de skulle rengöra öron och klippa klor när han sov. Så han fick en helgenomgång.

Efter en stund kom specialisterna in. De hade inte glada nyheter. Levis högerhöft är helt slut, de sa att han inte kommer kunna leva med den höften. Och nu såg de även på bilderna att en armbåge börjar bli dålig. Så de sa att om vi funderar på operation av höften, dvs sätta in en höftprotes, får vi ha detta i åtanke. Att även armbågen kan bli sämre och behöva operationer o.s.v. En operation kostar, från inskrivning till utskrivning, ca 35 000 - 40 000. Då är inte någon rehabilitering och smärtstillande o.s.v. inräknat. Efter det är det 4 månaders rehab. Den första månaden ska vara helt stilla, man får bära ut hunden och kissa och bära in igen, sedan de resterande tre månaderna blir det simning, sjukgymnastik och sådant. Efter dessa 4 månaderna brukar de kunna leva som en normal hund. 96 % av alla opererade hundar kan leva helt normalt efter en operation.
Men de sa att vi måste tänka realistiskt i vårt beslut. Han är en ung hund, det är en fördel för operation. Men han har besvär redan när han är 7 månader, och inte bara i höften utan även andra leder, vilket är en stor nackdel.
Den ena av veterinärerna var väldigt engagerad i Diesels fall, hon kände igen oss och sa att det kändes så fel att ge oss detta dåliga besked ytterligare en gång.... så fruktansvärt orättvist!

Så vi har en del att fundera på, och prata om här hemma nu.

Men först nu ska vi fira jul och nyår, sedan ska de ringa oss den 7 eller 8 januari. Och då ska vi ha kommit fram till något....

Älskade Levis....

image260

7 dagar kvar

till jul!!! Woohooo!!

Hoppas jag får det jag önskat mig, det brukar bli väldigt bra! Jag har inte önskat mig mycket i år, så jag kommer bli glad för det mesta!
Men mest av allt hoppas jag att de jag ger klappar till blir glada! Har försökt tänka efter på vad de vill ha och behöver, så det borde nog gå bra!


image257


Julkänsla... vart då?

Jag hittar den inte... igår var det andra advent i alla fall så den närmar sig!


image256

När andra ljuset brinner
är snart Lucia här
Hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär



Men annars här hemma hittar jag inte julkänslan... jag har julgardiner uppe, hyacint och amaryllis i fönstret, stjärnor och ljusstakar.. men ändå kommer den inte! What to do??... Tänk om den inte kommer! Jag får börja slå in klappar och greja så kanske det känns mer.. och ha på julmusik jämt! Vi kanske får ha julgran också trots allt. Vi hade inte tänkt det egentligen iom kattunge och hundvalp.. den kan nog bli ganska utsatt. "Ett lekträd inne, woohooo!!"
Får nog säga till jens att baka pepparkakor med mig också, och baka lussekatter med mamma. Då blir det nog mer. Kanske beror det även på vädret?! Bara regn och grått.... det borde komma snö! Så man kan elda i spisen, pulsa omkring i skogen och ha med sig varm choklad, ha termobyxor på sig och bara myyyysa!!

Jag ska nog iaf ha med mig en överraskning på julafton.. hihi.. men skriver inget här. Det får man veta på julafton! :)

Kram på er alla där ute!


6 månader...

Idag är det sex månader sedan vår älskade Diesel fick somna in, 2 1/2 år gammal.

Sex månader av sorg, minnen och saknad. Vi värdesätter alla fina och roliga stunder vi hade med dig Diesel, vi pratar ofta om dig och dina upptåg! Du finns för alltid i våra minnen & tankar, och för evigt i våra hjärtan!   

Du är älskad och saknad....    


image255

1:a advent!

Idag är det första advent! Mysig! Längtar jättemycket till julen nu!

image254

Vi har varit hos min faster och farbror ikväll för att ha en minijul med min kusin. Han ska åka till USA och vara borta över jul så vi passade på att ha en extra! :) Mycket trevligt och väääldigt god mat, julmat! Smaskens, julmat måste vara det bästa som finns?! Tycker jag iaf...

Så kul att farmor var med också... att hon orkade det! Hon är så söt! =)

Jag och Jens fick förlovningspaket också, från både faster och farbror och mina föräldrar. Presentkort på Inspiration, ett salt och pepparkar, en stor kastrull (perfekt!) och 2 ölglas i den serien vi samlar på. Jättebra presenter! Och så fick vi av farmor också, en tekanna med 2 muggar som jag har spanat på ett tag. =) Tack så mycket allihopa!!

Hoppas ni alla haft en mysig första advent!

Vill passa på att gratta Kickie på födelsedagen också! *kram*