Athens here I come!!

Jippiiii!! Det blev lite ändrade planer, Prag får vänta, det är Grekland som gäller. Aten närmare bestämt! =) Det ska bli så roligt! Vi åker antingen den 22 mars eller den 29 mars (på min födelsedag!).. Fasen vad roligt! Så jag har avbeställt reseboken om Prag och istället lagt en om Aten i min varukorg på bokus.se. Måste läsa på lite nu också.. vilken energi jag har just nu, adrenalinet pumpar! Ska bli så skönt att åka utomlands!

athens


Athens Acropolis





Jaja.. datorn e fortfarande kass.. :( Ha det så roligt på msn, never take things for granted! ;)

Kramar!


Inlägg om melodifestivalen..

Jag måste rekommendera er att kika in på denna länk, har stulit lite av elinapelinas (systers) inlägg:

Här kommer ett litet plagiat-potpurri!
http://www.youtube.com/watch?v=IM5oa-DMGno


Angående allt plagiatsnack om melodifestivalen som pågår.. jätteroligt ljudklipp!

Ny blogg..

Hej!

Vill bara säga att jag har en till blogg nu, med rekommendationer om saker jag tycker om. Musik, böcker, kläder m.m! Kika gärna in!

http://taninen.blogg.se/melike

See ya!

Skitdator och Pragresa!!

Det är som Jens säger "är det nåt man kan vara säker på när det gäller datorer så är det att de krånglar".. Datorn är helt knäpp, den var väldigt seg igår kväll så jag scannade den efter virus (upptäckte att vårt virusprogram va föråldrat) och den hittade 20 trojaner.. inte bra! Men den healade dem, och sen skulle allt fungera. Visst allting fungerar - utom internet!! Vad gör man ens på en dator utan internet??

Nu sitter jag vid Jens dator så jag kan kolla mail o.s.v. när inte han spelar wow, men msn är strängt förbjuden på hans dator, så jag har abstinens nu! Bara för att inte jag är där är säkert alla inloggade idag och otroligt pratglada... *surar*
Det är förmodligen nätverkskortet som e kass, så vi måste byta det.. men det är jens avdelning.. jag sitter vid datorn tills den pajar, då tar han över. Precis som med bilarna!! Hihi...

Men.. för att prata om roligare saker. Vi ska förmodligen åka till Prag den 15 mars (preliminärt datum) med Jens föräldrar! Jag o J har pratat länge om att vi vill åka dit, men inte haft råd.. och nu hade J´s päron pratat om att åka, och då bjuder de med oss!! =)  Så då ska vi vara där i 4 dagar, och då får jag äntligen flyga för första gången.. Nej jag har inte flugit förut.. måste vara den enda 24 åringen som inte gjort det!!
Så jag håller alla tummar att vi kommer åka, det vore jätteroligt!

Nu ska jag kika på lite sevärdheter i Prag på nätet! Hoppas ni saknar mig på msn, jag saknar er!

Party kväll...

Igår var det tänkt att vi skulle ha en girls night in... med sing star och dansmattor, men efter några öl hos Jossan tillsammans med Monica, Therese och Anders bestämde vi oss för att gå ut.. Karin Mattsson jobbade ju i baren på Tallhyddan så vi gav oss ut för att överraska henne!

th
Väl där träffade vi på Jens och hans jobbarkompisar + Tobbe.. Det var bra, då blev man bjuden på lite öl också! =) Vi dansade en del, drack en del, och hade bara jätteroligt (trots att det var från 18 och väldigt mycket småfolk) ;) Det var så himla längesen jag var ute.. det är ju så dyrt, men vi gick innan 23 och då var det gratis inträde...

Sen träffade jag på min lillebrors kompis Linus - alltid lika trevlig! Och sen.. herregud.. presenterade han mig för en kille som hette Jonatan, och när jag tittade på honom var det en av Eriks (lillebrorsans) gamla kompisar.. jäklar vad stor han hade blivit. Han skulle ju vara typ 11 år och jätteirreterande! Han berättade att den första festen han varit på hade jag! Haha, han sa att han hade tyckt att det var jättebra musik (99 luftballon) och häftigt folk! Jag höll på att skratta ihjäl mig.. *asg*

Summan av kardemumman - Ensjuhelsikes festkväll!! =)

Idag ska vi greja lite här hemma, jens pappa kommer sen och ska fylla på hydroforen (?!) vet inte vad det betyder, men det är säkert jättebra! Jag tänkte hämta in ved, fylla vedlåren och korgarna så har vi lite här inne.. kanske tvätta lite också, såna där riktiga söndagsnöjen!

Ha det så bra!!


Kreativ man är!! :)

Idag har min kära mamma hjälpt mig att tillverka en tygtavla.. hade ett fint tyg som passade i färg med sovrumsväggarna och en gammal fönsterram som jag satte ihop med en häftpistol! Resultatet blev detta..





Tam tadadadam (trumvirvel)









tavla

Vad tycks? Jag är nöjd iaf! =)

Sjuk.. =(

Har tillbringat de senaste två dagarna inomhus (förutom kortare promenader med vovven). Har legat i soffan med dubbla filtar och eldat för fullt i kaminen. Feber, usch vad tråkigt det är. Speciellt när man är ensam och ingen som tar hand om en, pysslar om en. Tur att Jens slutar tidigt denna veckan! Han bjöd mig på pizza igår.. snäll han e!

Gårdagen började med en feber på 38,5, illamående med kräks och bara allmänt för jäkligt! Efter att ha knaprat alvedon blev det lite bättre. Men idag har det blivit värre. Febern har inte varit så hög (kan det bero på febernedsättande tabletter?!) men huvudvärken är hemsk. Usch..  skallebank är värst!


feber

Tur att det finns medicin, men man får inte ta mer än 8 om dagen av Alvedon, så efter dagens dos är det bara att ligga och jämra sig.. =( Stackars mig!


spray


Hoppas alla ni andra mår bra! Kram Kram!

Jockes födelsedags partaj!

Ikväll har vi varit på födelsedags partaj! Hos Jocke! Mycket trevlig kille! Han bjöd på ost, kex, bål, chips m.m. Kanontrevligt! Han fyller 23 år den 17/2... Verkligen jättekul! Tack Jocke!!!


Jocke

Här är Jocke (foto från vår Halloween fest)


Eftersom Jocke bor på samma område som Fia passade jag på att gå dit och hälsa på... henne, Scofield och Selma.. så himskans söta kissar!!

Nu ska jag sova... Gonatt y'all!


War against terror..

Usch och fy vad hemskt! Vi har satt ut musfällor under vår diskbänk nu för mössen kommer in där och äter ur vår kompost påse.. och bara idag har två stycken dött! Stackars de små söta mössen, jag vill egentligen inte döda dem, men det är inte kul när de kommer in så! =(

We are in a war against (mouse) terrorism!

Perfekt kväll!

Igår var det en helt perfekt kväll! Jag lagade en 3 rätters middag bestående av smörgåstårtan (förrätt) på bilden, räkor, lax, krabba m.m. Mycket god! Kanske lite maffig som förrätt men vi fick goda rester till idag! =)


tårta



Till varmrätt blev det fläskfilé med klyftpotatis... Experimenterade lite med fläskfilén för jag hittade inga roliga recept. Jag stekte fläskfilén med färska champinjoner lade det i en ugnsform, blandade chilisås och lite matl.grädde som jag hällde över. Sedan strimlade jag röd paprika och la det ovanpå med en getost som jag strödde över. Mycket gott blev det! *mumma*

Till efterrätt blev det chokladpudding med vispgrädde och hallon & blåbär. Smaskens! Till det hade vi en liten flaska mousserande vin som jag hade köpt.. hihi vardagslyx!

Efter mysmiddagen spelade vi lite yatzy och bara umgicks, lite vin (öl för jens del) och popcorn.. sedan såg vi OC och What about Brian.. kanske inte så mysigt i sig men det var gosigt iaf!

Så... kort sagt... En helt perfekt Alla Hjärtans Dag!!

Alla hjärtans dag frukost!

   Idag fick Jens frukost på sängen, en alla hjärtans dag frukost! Den bestod av kaffe, mjölk i vinglas och hjärtformade smörgåsar och hjärtformad röd paprika! Det var enkelt, bara att ta ett pepparkaksmått och skära ut brödet.. =) Hihi, han tyckte att jag var lite knäpp!

 
frukost


Lite dålig bildkvalité, min digitalkamera är sönder så jag får ta kort med mobilen... Men ni som undrar vad jag vill ha i födelsedagspresent - en kamera!! =)

mackor

Kram på er!

Alla hjärtans dag imorgon!

Denna härligt kommersiella dag när vi ska köpa choklad, blommor, smycken och diverse andra fina presenter till den vi tycker om! Jag älskar det! Men jag tycker nästan att det är roligare att ge bort saker än att få (men jag tycker självklart om det också!)...

Jag har en tradition, jag brukar klippa och klistra som kollage i en bok till Jens på Alla Hjärtans Dag. Denna tradition började förra året, sen fick han påfyllning i boken till sin födelsedag - då blev den full. Så idag har jag påbörjat en ny bok. Den blev faktiskt väldigt bra, hittade en massa roliga saker att klippa ut. En hel del är förlovningshintar typ "Nu väntar alla på förlovning" eller "Kommer ringen sitta på fingret snart?!" och sånt som står om kändisarna i skvallerblaskorna! Hahaha han kommer nog bli lite rädd... :) På varannan sida skriver jag små kärlekscitat och varannan inklistrade utklipp så de brukar bli ganska fina. Billigt och bra också..

Vi ska fira med fläskfilé och massa gotta! Jens skulle meka först med sin pappa men jag satte stopp för det! Hihi...

Eftersom Jens tycker om datorer hade jag funderingar på att köpa denna dator till honom på alla hjärtans dag annar.. men han köpte en själv så det blev inget! =)

Hjärta



Ha en kärleksfull och mysig Alla Hjärtans dag nu alla ni där ute!!

Fantastiskt gott fläskfilé recept!

Fläskfilé i chutneysås


Fläskfilé i chutneysås
God och enkel bjudrättTid: 25 minuter4 portioner

Du behöver:

500g
fläskfilé
1 purjolök
smör att steka i
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl mango chutney (medelstark)
2 ½ dl mellangrädde
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
1 msk soya
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk ingefära

Gör så här:

Skär köttet i skivor. Skölj och skär purjolöken i skivor. Hetta upp en stekpanna och stek köttet och purjolöken i smör, salta och peppra. Lägg över på ett fat. Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soya, vinäger och ingefära i stekpannan och låt koka upp. Lägg i köttet och purjolöken i såsen och låt puttra tillsammans i ca 5 minuter. Servera med ugnstekt potatis eller kokt ris.

Gorgonzolafilé med valnötter

Gorgonzolafilé med valnötter

Här har vi riktigt enkelt recept på god GI-mat. Stekt kycklingfilé i en sås med gorgonzola, crème fraîche, ädelost, vitt vin och buljong. Till det en sallad med hackade valnötter i. Supergott och med garanterat lågt GI.

Ingredienser (för två personer):
2 kycklingfiléer à 150 gram
olivolja
1 purjolök
1 burk crème fraîche
1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 tärning kycklingbuljong
100 g gorgonzola (kan ersättas med grönmögelost)
valnötter
sallad
tomater

Gör så här:
Stek kycklingfiléerna i olja på hög värme tills de fått fin färg.
Ta pannan från spisen, ta upp filéerna och lägg dem åt sidan i en tallrik.
Bryn finskuren purjolök på något lägre värme.
Tillsätt crème fraîche, ädelost, vin och buljongtärningen.
Smula ner ädelosten i såsen.
Lägg tillbaka filéerna i pannan och låt alltihop puttra i tio minuter under lock.
Servera med sallad en sallad på salladsblad, tomat och hackade valnötter.

pasta med ädelostsås

Mycket enkelt och snabbt recept för stressiga dagar när man ändå vill ha lite vardagslyx. För att inte tala om gott! :)

pasta med ädelostsås
4 portioner

200 gram rökt skinka
50 gram ädelost light 17%
1 paket Laga Lätt Matlagningsgrädde 
1/2 purjolök

300 gram Tagliatelle

Fräs skinkan och purjolöken. Blanda i de övriga ingredienserna och låt puttra i 10 minuter medan du kokar pastan.
Blanda såsen med pastan och servera med en fräsch sallad.

Smaklig måltid!

Glasfusing

Idag har jag och mamma varit på ABFs glasfusing kurs! Vi gick några gånger i vintras innan jul för att prova på (då var även syster Elin med) och vi fastnade verkligen för detta hantverk. Idag var andra gången denna kurs-termin och jag fick hem en lampett jag gjorde förra gången. Den blev väldigt bra faktiskt, jag blev riktigt nöjd. Idag har jag bl.a. gjort fyra halsbandshängen och två fat, vita med mönster på. Bilder kommer så småningom på de saker jag gjort.

Det är väldigt spännande att greja med de olika glasen, deras färger och att mixtra och matcha. Ibland blir färgerna inte alls som man tänkt sig.. men oftast blir det bättre än man trodde det skulle bli! Alla möjliga former finns runda, stora, små, sexkantiga, fyrkantiga o.s.v. Alla möjliga färger också.

Så jag rekommenderar er att prova på detta om ni har möjlighet! Det kostar ju en del med glaset och kursavgifter, men det är det värt när man ser det fina fruktfatet eller ljusfatet man gjort själv!

Efter mycket om och men...

fungerar äntligen min blogg som den ska igen! Den har varit helknäpp så det har inte gått att lägga ut nya inlägg, skumt!

Men nu som sagt går det som smort!

Kram på er!

Mina framtida djur!

Djurälskare... det är jag verkligen! Jag har alltid älskat djur, och kärleken har bara vuxit sig starkare med åren. Det enda negativa är att jag är pälsallergiker, inte så allvarligt, men ändå det är trist. Men här ska jag lista djuren jag önskar att jag någon gång i framtiden ska kunna ha!

Nummer 1 - Minigris!
De är ju helt underbara, nöffar och knorrar.. :) Jag har velat ha en gris i många många år, jag har till och med bestämt vad de ska heta: Yngve och Tord! Allra helst vill jag ha en svart eller svart fläcklig gris, som på bilderna.


gris1     gris2

Nummer 2 - Highland Cattle!
Så fina de är! Håriga och gosiga.. titta bara på den lilla kalven på bilden - herregud! Jag stannade senast idag på vägen till mina svärföräldrar, där det ligger en gård som har en liten flock, för att ta kort på dem.



highland cattle



Nummer 3 - Alpacka!
Bara för charmens skull - och ullens naturligtvis! De ser ganska lustiga ut, men jag har läst att de är väldigt tillgivna och trevliga att ha. Och man behöver inte ha en stor flock för att de ska trivas.

alpacka     alpacka2


Nummer 4 - Gutefår!
Enbart dör att de är så krulliga och fina. Skulle vilja ha bara kanske 5-6 stycken i en flock, och ullen kan man skänka bort eller sälja billigt... tänk vad roligt att ha bräkande får (och förhoppningsvis lamm då och då) att kela med!



gutefår


Nummer 5 - Fjällkor!
Jag vet inte så mycket om dem, mer än att de är väldigt fina djur. Har annorlunda färger än vanliga kor och de får inga horn. Visst är de gulliga?!


kalvar




fjällko



Självklart skulle denna lista kunna göras låååång (andra hundar och katter o.s.v), men jag tänkte att topp 5 fick räcka.. kanske kommer en fortsättning. Min slutsats är i alla fall att vi behöver köpa en stor gård senare! :)

Ha det så bra, och ta hand om djuren i din närhet! De är beroende av dig, ge dem massa kärlek så kommer de att ge tillbaka minst lika mycket!

Det stora festen!


bb

Så i fredags bar det iväg till Ulricehamn på partaj. Jens jobb skulle fira att de blivit Bergman & Beving Services (istället för Luna) och att de tjänade ett visst antal miljoner/år eller vad det var... De bjöd på mat och dryck och underhållning.
Bussen gick från Alingsås station 17:45, och resan tog ca 1 timma.. inklusive en kisspaus!

När vi kom dit stod självaste VDn Anders Möller och tog i hand..  man kände sig mycket viktig då! *asg* Kvällen började med mingel och välkomstdrink (en Xcider med två barbiljetter och en liten ficklampa fastsatt på varje flaska - mycket generöst!) ... Efter det följde ett tal med bildvisning, han (VD´n) skulle inte prata länge - men höll på över 45 minuter!! HERREGUD! Man tröttnade efter 10!


VD Anders Möller (Precis som det står på själva bilden!)

bb2


Efter det långrandiga talet blev det lite mer dricka (det stod massa öl och vin på borden så det var bara att förse sig) och sen mat. Jättegod mat - tack kocken! Massa spett med lax och kyckling, olika sallader, potatissallad, ägg med grejs på, kallskuret kött m.m. Mycket smaskigt!
Efter det blev det lite mera dricka och prat med folk... konstigt att det var så många fulla människor redan då.. de var värre än oss ungdomar de äldre "Farbröderna". Speciellt en gubbe, han kom fram och undrade vems fru jag var.. jag pekade på Jens och han frågade Jens om han fick tillstånd att ta upp mig på scenen för han skulle trolla senare.

PANIK!! Jag är inte rätt människa att ta upp på scenen.. inte ens efter några öl! Men som tur va sa Jens nej. och jag tror inte gubben kom upp på scenen sen heller för vi såg honom aldrig där! Och hade han gjort det hade han nog inte kommit ihåg vad jag hette heller, han kallade mig Annicka innan han gick iväg.. *hehe*

Men kvällen blev bara bättre och bättre... efter en stund kom Sally upp på scenen!! Hon är ju jätterolig!! Hon hade en show där, och mitt i började hon ta upp folk på scenen (jag stod lagom långt bort som tur var! Jag hade inte kunnat söga nej till Sally!) och hon drog upp Hasse. Min farbror! Haha.. Han skulle symboisera vatten lr nåt, kommer inte riktigt ihåg! ;)


sally


Sedan gick Sally av scenen och upp kommer Maria Lundqvist! Hon sjöng lite grand och så.. mycket bra!!


maria


Sedan blev det dans med After Becah, de var mycket bättre än jag trodde! Mycket bra rock-låtar och bra drag!! Får mycket bra betyg av mig! Kanske ett potentiellt bröllops-band! *hihi*