Vårstädning hos farmor!

Idag har jag varit hos min kära farmor och städat. På vägen dit tog jag med vår gamla hundbur som mamma o pappa skulle få, och lockade med mamma att fika hos farmor. Fannyvovven gick med mig dit och då hittade vi faster Berit i hallonbuskarna, hon höll på att hjälpa farmor att klippa ner gamla kvistar. Farmor hade fixat kaffe och kakor så det blev en trevlig fika!
Var tvungen att gå ner i källaren och spana på vår vagga också. Den är så fin! Längtar tills vi får hem den!

Sen var det bara att sätta igång att damma, dammsuga, byta till vårdukar m.m. Blev jättefint när det var färdigt, och då bjöd farmor på sallad, smaskigt!

  <---- Jag och Farmor!

Min farmor heter Elsa, blir 93 år gammal till hösten och är världens bästa! Vi har alltid varit bundisar, när jag var liten gick jag alltid dit och fick Mariekex och hon har lärt mig allt hon kan. Nu börjar hon bli till åren, men är pigg och glad! Hon glömmer en del, så det är lika roligt varje gång jag berättar att vi ska få en flicka som ska heta Linnéa Olivia (farmor heter Olivia i andranamn). Farmors kommentar är samma varje gång "Nämen, blir det en flicka - vad roligt! Det var fina namn, Olivia heter jag med!"  Och då talar jag om att Olivia är efter henne och då blir hon så glad! =) Världens bästa farmor!!

Nu ska jag och Jens laga mat, idag blir det farmarbiffar med potatis och sås, enkelt och gott!

Ha en bra Valborg nu allihopa!

Update!

I lördags begav det sig till Sofiero. Vid 10 - tiden kom jag, mamma och Fanny iväg, vädret var härligt och humöret på topp. :) Vi stannade till i Snapparp för att ha picknick och kissa Fanny, mamma hade packat picknick-korgen med mackor, kaffe och kakor och t.o.m. en rutig picknickduk! Mysigt!
Efter några timmar var vi framme, och jag såg framför mig alla växter jag ville handla. Vi gick genom slottsparken så Fanny skulle få promenera lite, det är en jättevacker park med mängdare av rhododendron, färgglada lökväxter, dammar, kryddträdgårdar m.m. Sedanframme vid höjdpunkten - blomsterbutiken! Men ack så besviken jag blev. Den var pytteliten! Men men, kag köpte iaf en vitlöksplanta och en citrontimjan och en vitlök i betong som ska ligga bredvid vitlöksplantan. Så jag är nöjd med mina inköp!
På vägen från Sofiero hittade vi en liten gårdsbutik, såna är livsfarliga för mig och mamma - vi är nog deras drömkunder! Haha! Där köpte jag en groda i gjutjärn med guldkrona, och ett fågelbad i gjutjärn med groda på. Jag avskyr egentligen trädgårdsprydnader, speciellt tomtar och sånt, men jag är en sucker för gjutjärn och rostiga gamla saker! Älskar dem! Man kan lura mig att köpa vad som helst som är rostigt!

         

Vi stannade även till hos min systers sambos föräldrar och fikade i Helsingborg. Det var jättetrevligt, var längesen jag var där! Tittade på hur deras damm såg ut för att få lite idéer och spanade på de fina fiskarna, jag erbjöd mig att adoptera några sedan när min damm finns.

När jag kom hem hade Jens och Tobbe grillat och tagit några öl.. och så fortsatte kvällen. Ju fler öl, desto fler olika musikbyten. Det var mycket rock (när Tobbe valde) och Dire Straits, Eddie Meduza, Joddla Med Siv, Jävlar Anamma och sånt när Jens valde... det gick utför kan man säga! Vid 22-tiden körde jag in Tobbe till stan och så åkte jag och Jens till hans jobbarkompis Lars för att säga hej till han och hans Anette. Mycket trevligt! Vi kom inte hem förrän vid 2 på natten. Så trött var man!

I söndags var vi ganska sega, jag åkte iväg en sväng till Jordnära och blomsterlandet, och köpte lite tomatplantor, physalis och ett par perenner. Sedan åkte jag till mamma och pappa på en kopp, och efter fikat åkte jag och mamma till min kusin. Han och hans fru hade rensat ut en massa babysaker som legat på vinden som de inte skulle ha längre så vi fick med en massa påsar hem för sortering! Kalasbra! Deras son Gustav (5 år) kom med en leksak han hade sorterat ut och sagt att "Den ska Karins bebis ha!", haha, sötunge!
När jag kom hem var Jens i Hemsjö och mekade så jag passade på att städa, mycket bättre att städa när man är ensam hemma. Man kan ha på vilken musik man vill, högt och släppa loss med dammsugaren i vardagsrummet, haha.. nä men Jens är bara i vägen när jag städar!

Igår åkte jag till mamma på morgonen och började sortera ut alla babykläder, leksaker m.m. som vi fått. En del åkte till Vinden, men en hel del sparades. Tack Peter, Mia och Gustav! Jag plockade med mig ett gäng växter från pappas rabatt också, billigt och bra!! Så hem och plantera...

      
Här är mina planteringar. Först är min nyplanterade rabatt, sen citrontimjan och på sista bilden är det mina tomatplantor i lådan, och vitlöken och physalis i krukorna.

Idag kl. 16 ska vi till veterinären med Maja, äntligen!! Hoppas allting blir bättre sen när hon får börja gå ut och busa ordentligt!

image382

Sofiero!

Nu åker jag och mamma snart! Hon och Fanny ville följa med, hundar får följa med om de är kopplade, mysigt för Fanny! Ska bli kul att åka iväg lite och spana lite nya växter till trädgården. Vi får nog stanna till i Helsingborg också och hälsa på Lena och Fleming (min systers sambos föräldrar) de är jättegoa, så vi måste nog säga hej iaf om de är hemma.
Jens ska kolla på en bil med Sarah och Martin, det blir nog bra, en V70 tror jag det var de skulle kolla på. Så vi får se om det blir ny bil för dem nu!

Betalade nyss alla räkningar, usch, denna månaden får bli riktigt snål.... Var kommer alla räkningar ifrån? Hur kan det vara så dyrt att leva?! Vi har nog kanske råd med mat, men nåt utöver det går inte... När ska jag vinna alla miljoner på lotto/trav/triss? Fast ordspråket "Man måste spela för att vinna" borde jag kanske ta fasta på då! ;) Annars blir det nog svårt!

Ha en bra dag!!

Fredag!

Denna veckan har jag fått gjort en hel del, i trädgården alltså, inomhus ser det ut som ett bombnedslag. Men vem har lust att vara inne och städa när solen skiner och det finns roligare saker att göra?! :)

Måndagen började med att Hanna var här och fikade, jätteroligt! Vi träffas så sällan så det finns alltid massa att prata om. Eftersom vi har varit kompisar sedan vi var typ 4 år och alltid gått i samma skolor så har vi många att prata om, denna gången var samtalsämnet såklart - BEBISAR! Jajamensan! Det är verkligen babyboom nu, vi visste hur många som helst som ska ha barn eller nyss fått! Alingsås kommer krylla av babysar, men det gör det iofs redan, vart man än vänder sig så ser man antingen en gravidmage eller en barnvagn :) Haha, mysigt! Kanske är det för att man själv är gravid som man lägger märke till sådant mycket mer än tidigare?!
Jo, åter till Hanna, hon mådde bra och ska börja läsa på universitetet i höst - något "globaliserings......" kommer inte ihåg vad det hette men kul att hon hittat nåt hon vill göra!

Efter att Hanna åkt hemsatte jag igång att fixa i trädgården. Jag har kommit på att min damm inte går att ha där jag vill, det går inte att gräva så djupt p.g.a. berg och jag vet inte hur man spränger så jag får ha den nån annanstans. Jag grävde alltså igen den rabatten igen. Jag fixade iordning kantstenen på en annan rabatt, flyttade lite blommor, rensade alla rabatter på baksidan och upptäckte en massa blommor jag planterat förra året och glömt - vilken rolig överraskning!
Sen kom Jens hem och då blev det grillning. Korv med bröd.

Haha, ser nu att jag redan skrivit om måndagen, men jaja, favorit i repris.Jag är väl så intressant att man kan läsa om samma dag 2 gånger??!! ;)

Tisdagen då.. då kom mamma, Fany och Rocky hit vid 9 och gick morgonpromenad. Vi gick en lång runda i skogen och de fick springa lösa. De ser så lyckliga ut när de springer fram och tillbaka! Och när Fanny sticker iväg en bit måste Rocky efter och valla in henne - knase! När vi kom hem tog vi en fika på altanen, och sen åkte jag med mamma till Växthuset i Fly. Hittade många roliga växter som ska planteras ut så snart jag har köpt jord. Fick planterat en del iaf, dessa pryder vår altan nu:

         

Jag tycker om penséer såhär det första på våren, men om ett par veckor kommer jag vara trött på dem och byta ut dem mot något roligare. Samma visa varje år..

I onsdags skulle Måkkan komma på fika, i väntan på henne rensade jag iordning en rabatt på framsidanoch fixade lite. Satt och läste i solen - någon som har tips på en bra bok? Jag saknar att läsa en sån där riktigt riktigt bra bok!
Sen kom Måkkan och vi drack kaffe, åt muffins och hade trevligt!
Jens kom hem, och det blev grillning som vanligt när det är sol! Fläskfilé med sallad, vitlöksbaguette, halloumiost och majskolvar. Majskolvar är såååå gott!! Enda nackdelen är att man har hälften av alla majskorn kvar mellan tänderna när man ätit färdigt!

Igår fick jag börja dagen med att tvätta Jens täcke, för Maja hade kissat på det, jäkla katt! Hoppas verkligen att detta beteendet försvinner när hon blivit kastrerad. (vi ska till vet på tisdag). Passade på att tvätta nästan all tvätt vi hade när jag ändå var igång, blev allt en del. Sedan när jag var färdigtvättad hade Maja kissat på mitt täcke... ÅÅÅÅ... jag blir galen! Men det var bara att sätta igång en maskin till. Så vid 23 tiden igår blev jag klar med allt.
Jag fick även flytat vår syrénbuske och grävt upp 4 fula rosenbuskar som jag inte vill ha kvar - så nu måste jag ha några nya fina blommor att sätta där! :)

Idag ska jag snart iväg till Hemsjö och städa, tjäna lite extra pengar. Gott! Jens skulle eventuellt iväg imorn och kolla på en bil med Martin, jag hade ju tänkt att vi skulle åka till Sofiero slottsträdgård, men nu hade han ju en ursäkt att slippa. Hehe.. Men mamma kanske vill följa med! Vi har arbetsdag här ute imorn också, men det verkar inte som att det är många grannar som ska vara med, och vi ska inte heller det. Vi kan sopa vägen utanför vår tomt när som helst! Jag förstår inte riktigt vad det finns att göra mer, vi brukar bara sopa och sen är man klar.

Jaja, dags att hoppa in i duschen och åka..

Ha en jättebra dag allihopa!

Vila i frid Rocky!

Du tog dig in i våra hjärtan så fort du kom till vår familj, och du kommer alltid ha den platsen kvar!

image370

R.I.P. Fina Rocky.

Hälsa Diesel och Levis, vi älskar er alla!

image371

Magnolia!

Helgen som har gått har varit fylld med tvätt, städ och härlig sol!! I fredags blev det till å tvätta hela dagen, man gick runt här hemma som en zombie trött efter resan och tvättade maskin efter maskin. Hade jag verkligen med mig så mycket kläder?! Jag använde faktiskt nästan allt jag hade med mig, första gången det händer. Brukar alltid bli sådär att man packar med alldeles för mycket, men inte denna gången inte!

I lördags åkte vi först till Hemsjö och tog en promenad där, och passade på att spana efter murklor, och vi hittade allt några stycken! Jens har riktigt bra murkelöga, haha! Efter det åkte vi och handlade, våra förråd hemma var tomma. Det var tur att mamma och pappa hade hjälpt oss att handla lite grann så vi hade frukost när vi kom hem iaf! Vi bestämde oss för att handla grillmat så det blev ryggbiff med potatissallad och vitlöksbaguette, *mmm* smaskens!
På kvällen kom Tobbe och grillade med oss, och Therese och Anders kikade ut en sväng också. de hade med en efterskotts-födelsedagspresent till mig också, en Magnolia!! TACK! De är så fina, jag har velat ha en jättelänge men det har inte blivit av att jag köpt någon så den blev jag verkligen glad för! Jag har planterat ut den så nu har den en fin plats i trädgården också!

Såhär ser den ut! Visst är den fin?!
image368

Igår vaknade jag tidigt och kunde inte med att ligga kvar när det var så fint väder. Så jag tog med mig kaffekoppen ut på altanen, så mysigt! Jag stod där och myste med mitt kaffe i solen och då kom ett rådjur gåendes i trädgården, och sedan även en ekorre. Söta djur! Vi har väldigt mycket djur här ute, kul!
Efter frukosten tog jag på mig trädgårdskläderna och ut i trädgården med spaden i högsta hugg. Planterade min fina magnolia, flyttade en del växter, ställde ut min hortensia i solen så den kan börja blomma igen och grävde iordning mitt kryddland. Jag älskar att hålla på i trädgården!!
På eftermiddagen tog vi en tur till Jens föräldrars sommarstuga och åkte ut och fiskade en sväng. Fiskepremiär. Inga fiskar ville nappa... men en härlig tur blev det iaf, helt stilla och soligt!
På vägen hem handlade vi champinjoner, majskolvar, paprikor, korv, vitlöksbaguette och åkte hem och tände grillen, ååå vad gott det var!

Idag har jag haft besök av Hanna, jätteroligt! Vi ses alldeles för sällan!! Hon hade med tulpander och en gravid-tidning. :) Vi satt och drack kaffe och saft på altanen och åt skorpor med marmelad, gott! Sedan har jag rensat nästan alla rabatter och småfixat en del här hemma. När Jens kom hem från jobbet grillade vi korv med bröd och nu sitter jag här. Försökte få med honom på en promenad men han orkade inte, slapptask! ;)

Idag pratade jag med min mamma och hon berättade att deras fina vovve Rocky ska få somna in. De får ingen ordning på hans rumsrenhet + att han gör utfall när de är ute och går. De köpte honom i somras, då var han 6 månader och hade inte haft det bra hos sina uppfödare, han var rädd för män och när man höjde rösten lade han svansen mellan benen och hukade sig. De hade nog inte varit snälla mot honom.
Men nu är han en helt annan hund, världens snällaste med de finaste ögon man kan tänka sig. Han är så kelsjuk och mysig!
Men problemet är att han kissar och bajsar inne varje dag. Även om de är ute långpromenader ofta och pappa är ute och springer med honom så bajsar han när de kommer in. De har gått kurser, bytt foder o.s.v. men ingenting hjälper. Det är så tråkigt. Han är verkligen en del av familjen, goa Rocky! Och när det är såna här problem kan man inte omplacera heller. Mamma hade pratat med veterinären idag och de hade sagt att eftersom han är blandras med så många olika aktiva raser i sig (bl.a. bordercollie, beardedcollie & schäfer) har han ett så stort behov av stimulans att det går överstyr. Man kan nog inte stilla det liksom..

Vi älskar dig Rocky!

image369

MALTA!

Ris till Solresor, men Malta är underbart!!

Ha i åtanke att denna resan var en charterresa, vår första och sista p.g.a. flyg o.s.v. MEN att själva Maltaupplevelsen och allting var fantastiskt bra!! Bara så ni inte tror att jag är otacksam för vår resa!!


Vår resa började bra, skjuts till flyplatsen av mina föräldrar, ingenting var glömt och alla var glada om än lite trötta. Väl på flygplatsen fick vi reda på att planet vi skulle åka med som kom från Stockholm hade fått vända p.g.a. dimman på landvetter. (Landvetter är Sveriges dimmigaste plats, och där bygger man en flygplats?! Smart??!!) Jaja, vi fick i alla fall 60 kr i matkuponger var som kompensation för förseningen.
Vårt flyg blev bara senare och senare, men efter 8(!) timmar på landvetter fick vi äntligen åka. ÅTTA TIMMAR!! Dimman varade bara ca 30 minuter... varifrån kom de andra 7,5 timmarna?

Jaja, vi boardade iaf planet - som var en antikvitet, inte ens Lennart o Anette som varit ute och rest väldigt mycket i världen hade någonsin sett ett sådant plan.

Vi hittade våra platser och fick klämt in oss, det var trångt som fasen, de hade satt in extra säten för att tjäna så mycket pengar som möjligt. Så vi satt i vårt skruvstäd i de ca 4 timmarna det tog ner, med mellanlandning och tankning i Malmö. Det var inte skönt för ryggen. I vanliga plan kan man i alla fall ändra sittställning lite grann, men inte här. Jens stackarn fick sitta med ena benet ut i mittgången för att ens kunna sitta ner.


Framme i Malta, bagaget kom ganska snabbt och vidare ut i den härliga värmen och bussen till hotellet! Fick checkat in i våra rum och där visade det sig att Solresor hade i sin broshyr skrivit att det fanns AC, men det var bara det att enligt hotellet var det fortfarande typ vinter/vår där så den var inte igång, och de ville inte sätta på den för det skulle ta 1 dygn och kosta för mycket. Ännu en miss av Solresor, för det stod i broshyren att det skulle finnas. Hotellet låg annars helt perfekt, med utsikt över hamnen och strandpromenaden, nära allting.
Men efter att vi installerat oss i rummet och så började verkligen semestern!!


Första kvällen gick vi ut och åt på en restaurang som reseledaren från Solresor rekommenderade (den enda bra saken de kunde bistå med under resan!) TA´ KRIS heter den och det var nästan inga turister där utan mest lokalbefolkning, och den var helt fantastisk!! Här kan ni kika på deras hemsida
http://malta-europe.com/takris/index.html.  

De serverar typisk maltesisk mat vilket var jätteroligt att prova. Så jag har provat en massa olika rätter, den ena godare än den förra, kött, kanin, helstekt fisk m.m. Denna restaurangen var så bra att vi var där 5 kvällar och åt, sista kvällen kom servitrisen och sa att de ville bjuda oss på varsin drink för att vi var där så ofta! :) Haha, passande, sista kvällen och allt. Då fick vi framfört våra komplimanger åt kocken också! :)


Andra dagen fick vi hyrt en bil. Den gick på sista versen sa de på uthyrningsfirman, men hade många platser så vi slapp knö. Och det gick jättebra att ta sig runt i den. Jens mamma körde och vi satt bak och skumpade, jag och jens satt längst bak och där fanns det ingen dämpning kvar så vi flög omkring. :) Kom att tänka på Långben på julafton när han tappar husvagnen och säger "Jag tog er ner sakta och säkert va?!" Haha, Jens mamma sa precis samma sak när vi hade skumpat ner för ett berg!




Vi har varit på utflykter och sett en massa saker. Malta har ett ganska kargt landskap, mycket berg och torra åkrar, och mycket bebyggelse. Det bor 400 000 pers där och det kommer ca 1 miljon turister varje år. Vi åkte bl.a. båt och tittade i grottor, och så åkte vi "underwater safari" där man sitter i en slags glasbottenbåt och får se allting som är under vattnet, vi åkte till Gozo - en annan ö, vi åkte till Valletta (huvudstaden, vi bodde precis utanför den) och strosade omkring, satt i solen på uteserveringar och åt och drack gott och en dag var vi på stranden men det blåste så mycket att vi inte kunde bada. Det var synd för det hade jag velat, men vattnet var väldigt smutsigt eftersom vågorna drog med en massa smuts. Men jag doppade i alla fall fötterna! :)


Här är beachen, och Jens on the beach!
              

Jag lägger ut bilder så får ni se en del av det iaf! Kände att det blev lite svamligt nu!

Men jag kan verkligen rekommendera er att åka till Malta!

  <--- En glad Karin på båten mot Valletta!

 <---- Såhär grönt var vattnet, med småfiskar!

 <----- Utsikten från hotellet när solen är på väg upp.   

 <----- En trött Jens på hotellrummet.

 <--- Båttur i "Blue grotto". Vattnet i grottan var helt knallblått, häftigt!

 <---- Här är "The azure window", det var gigantiskt och väldigt maffigt!

 <--- En Jens på uteservering

 <--- Annie och Anette på strandpromenaden.

 <----- Färjan till Valletta.

      <--- Såhär såg gatorna ut i Valletta, trångt och brant!

 <--- Såhär såg magen ut på Malta! :)

 <--- valletta sett från vattnet.

       <--- utsikter och en söt ödla!


Det var alla jag orkar lägga ut just nu, blev några stycken i alla fall!!


Imorgon drar vi!!

Sitter och kollar Malta vädret nu på nätet, ser bra ut, 23-26 grader på dagarna och sol. Blir helt perfekt! :) Just nu är det 18 grader och klockan är 9.30... härligt! Men det är ganska svårpackat tycker jag, för på kvällarna kanske det blir kyligare så lite varmare kläder måste också packas ner. Jag har dragit ut och lagt fram hela min garderob, men tror inte allt får plats, får nog sortera ut lite :) Haha, kommer väl förmodligen använda mindre än hälften av allt jag packar ändå, brukar bli så.

Jag har med mig badkläder också, så vi får se hur varmt det är i vattnet och om man kan bada. Läste nånstans att det var ca 16 grader.. hmmm... men är det varmt på land kanske det är skönt ändå!



Nä, nu måste jag fixa iordning mig, ska passa vovvar åt mamma idag så jag passar på att tvätta lite där också.

Ha det så bra!!

Lillkatten har kåtslag...

Herregud, stackars katt! Hon har nog börjat löpa för första gången nu, går runt här och jamar och ylar med rumpan i vädret. Hela tiden låter hon, stryker sig mot allt och till råga på allt har hon börjat skvätta lite här och var. Usch, jag hatar sånt, det luktar så illa! Men det värsta var ändå natten till igår när hon kissade på mitt ben när jag sov!!! Vaknade av att det blev alldeles varmt på benet, och när jag kollade hade hon kissat!! Då var hon inte populär!! Så det var bara att gå upp och ta bort täcket, vi kunde inte tvätta det just då för vår tank är nästan full så vi måste hushålla med vattnet. Jag fick lägga mig under Jens täcke, trångt var det men mysigt! Förr sov vi alltid med bara ett täcke... men nu är man ju van vid att ha eget så det var lite dragkamp under natten!
Jens mamma var snäll och tvättade det åt mig igår iaf. Och på kvällen igår satt vi och såg på film, Maja hoppade upp i soffan i vanlig ordning, sen helt plötsligt kissade hon på mig!! På mig!! Usch... Vad är det med henne?!

Så inatt sov vi med sovrumsdörren stängd, och idag på morgonen öppnade vi, och medans vi åt frukost kissade kattjä***n i sängen igen!!! PÅ MITT TÄCKE!! Vad fasen! Jag har väl aldrig gjort henne något... lådan var ju ren och allting men ändå skulle hon kissa i vår säng! Skitkatt! Så idag fick min mamma äran att tvätta mitt täcke!

Någon som vill ha en katt? Hon är väldigt billig just nu!

Vi ska kastrera henne, men det får bli när vi kommer hem från Malta eftersom hon kommer behöva ha tratt och så i ca 1 vecka. Så det är bara att stå ut så länge och hoppas att det lugnar ner sig lite iaf.

Annars idag har vi inte gjort så mycket. Jag har träffat Jens syster och de andra tärnorna och planerat lite inför bröllopet. Det var jätteroligt! Det ska bli så kul med bröllop!!! Tänk att jag ska vara tärna :) Nu ska vi se på tv och smaska godis och chips! Ha en bra kväll!!

Grattis Nathalie!


image345

  Grattis på födelsedagen Nathalie!! Hoppas du får en hejdundrande födelsedag!!!

Stora kramar från mig och Jens!


image346


Uppdateringsdags!

Nu tror jag att jag kan sitta urätt ett tag och skriva en bättre blogg. Jag börjar med min födelsedag igen!

Det bästa med hela dagen var nog att Micke och Nathalie kom och överraskade!! Jag blev så himla glad!! Här är de på en bild från deras bröllop i somras!

image343


Det var en jättebra födelsedag trots ryggontet... vi åt god smörgåstårta och chokladcheesecakes och jag fick paket!! :) Av mina päron fick jag en cykel!!! Har önskat mig en ny cykel, en kärringcykel med korg som man sen kan ha barnsadel på och cykla in till stan! Woohoo, en Mustang blev det! Den är svart, 7 växlad och perfekt! Med i cykelpaketet låg det även en hjälm och ett extra lås.. haha en svart hjälm med lila mönster! Yeah! (och jag som passar sååå dåligt i hjälmfrisyr!)

Av mina kära syskon fick jag presentkort + glittereyeliner från Make Up Store, så jag ska boka en sån där sminkvisning, där de kollar vad man passar i för färger och sminkar upp en. Det kostar 500, men då får man smink för 500 också, och det är säkert jätteroligt!!

image341


Av min storebror Micke och hans fru Nathalie fick jag även min julklapp! Har inte träffat dem på länge så det fanns en del att ta igen!! Av dem fick jag parfymen DKNY - Be Delicious & DKNY - Red Delicious! Mmmm, de luktar så himla gott! Helt perfekt, så nu kan jag lukta gott också!! :)

    

Av Jens föräldrar har jag ju redan fått Maltaresan, så de hade med en jättefin tulpanbukett och ett glatt humör! Haha :) Jens syster Annie med sambo Jakob kom också, och av dem fick jag ett pengabidrag - alltid bra att få!! Pengar fick jag även av min farmor, min faster m familj som hade skickat med mamma och pappa deras presenter!!

TACK ALLIHOPA FÖR EN JÄTTEBRA FÖDELSEDAG!!

image342
















I söndags var vi bjudna på brunch hos mamma och pappa så vi hann träffa Micke o Nathalie innan deras tåg till huvudstaden gick. Så vi var där klockan 12, för att mumsa amerikanska pannkakor, mmm smaskens!! Cornpancakes, blueberrypancakes och pancakes ;) Efter det hade jag så ont i ryggen, men det hjälper lite att sitta i Jens bil med sätesvärmen på.. så vi tog en snabbis till ikea, köpte en klocka, en gardinstång och en gosekanin. Sedan åkte vi hem, och från det att vi kom hem fram till igår har jag bara legat här hemma och haft sååå ont och sååå tråkigt! Jag hade feber också så kroppen var helt slut, orkade inte ringa sjukgymnasten förrän idag.

Och då säger de att de inte har stödbälten för ryggen där, utan det får man beställa själv, så det var ingen idé att åka dit. De sa att eftersom jag redan blivit bedömd och fått tips och råd så kunde jag spara in de pengarna det kostar att gå dit. Så jag fick uppgifterna på hur man beställer ett bälte, gick in på den hemsidan och skulle kolla, då är det leveranstid på 3-5 dagar!!!!!!! Då bara störtlipade jag - fasen jag dör här hemma snart!!!
Jag har beställt ett bälte nu iaf så det borde komma nästa vecka, och så länge har jag fått låna Sarahs städbälte!! TACK SARAH!!! Det känns jätteskönt att ha det på, det liksom stöttar upp hela mig på nåt sätt, så jag hoppas att jag slipper få så ont nu.. Man blir så maktlös, kan varken sitta, stå eller ligga - allting bara känns som att man går av! Usch!!

   <------ Här är bältet jag beställt.


Sent i tisdags kväll fick vi panik, då hade det börjat smärta ordentligt i magen också, och det var som ett "tryck" nedåt... Jag har inte oroat mig så mycket för babyn tidigare i graviditeten, men då blev jag orolig. Så vi ringde till Sjukvårdsupplysningen som gav oss numret till BB i Borås, och när jag hade förklarat för dem vad det var som pågick fick vi numret till förlossningen för de tyckte vi skulle ringa till dem. Sagt och gjort, vi ringde och jag förklarade allting igen. De sa att vi skulle försöka sova, men om det gjorde för ont skulle vi komma in... men som tur var slapp vi det! Men vilka fantastiska människor de var allihopa jag pratade med, de hade verkligen tålamod och var väldigt snälla och lugna i telefonen - bara det gjorde mycket!!

Nu har vi grillat korv - GRILLPREMIÄR!! Är ju så fantastiskt fint väder ute så vi kunde inte låta bli!! Härligt att våren äntligen kommer! Jag har slutat lyssna på folk som pratar om snö och regn!

Ha det så bra alla där ute!!

Tanin är sjuk.. :(

Usch vad jag är uttråkad! Har legat sjuk hemma sen i lördags kväll... vaknade med ryggont på min egen 25-års dag, typiskt! Funderade en stund på att ställa in kalaset, men eftersom vi redan gjort 3 smörgåstårtor och 2 chokladcheesecakes till efterrätt så bestämde vi oss för att ha kalas ändå. Det gick bra trots att jag hade jä*elont! Och tur var det att vi inte ställde in för min storebror och hans fru hade kommit från Stockholm för att överraska mig, det var helt klart den bästa presenten!! Blev sååå överraskad och sååå glad när de knackade på dörren!!

I söndags kom febern och fram tills nu har jag legat i sängen som en zombie och grinat, sovit och haft ont... usch!

Om jag orkar ska jag ringa sjukgymnasten imorgon och be att få prova ut ett sådant där stödbälte för ryggen, så har man iaf ett hemma om det skulle kännas av igen. Nu gör det ont, men inte riktigt så fruktansvärt som det var igår, och febern har släppt så nu hoppas jag att jag ska slippa detta!

Jag ska blogga mer ordentligt om födelsedagen och allting när jag orkar, ville bara att ni ska veta att jag fortfarande lever - om än knappt!

Hoppas ni alla mår bra!!