Vart tog alla stora disneyskådisar vägen?

Jag menar, har ni nånsin sett Askungen, Aristocats eller Bambi efter deras stora filmer? En del försvinner spårlöst. Utom kanske Lejonkungen, Pumba, Timon och Lilla Sjöjungfrun som gör uppföljare efter uppföljare...som om de inte hade nog med pengar redan! Undrar varför de inte får erbjudanden om att göra andra filmer?!

Men i alla fall, som sagt, en del tror man att man aldrig kommer se igen - men så fick jag se denna bilden. Nemo är hittad, och jag beklagar sorgen!


Nemo R.I.P

nemo



Jag har även lyckats hitta barnbilder på våra stora filmstjärnor! Kolla in vad söta de var som barn! :)


Snövit


snövit            snövit2




Askungen

askungen                cinderella



Captain Jack Sparrow (Ja, han hade skägget redan som barn!)



jack                 sparrow




Och till sist Ior!


baby ior           ior

La familia! Familjealbumet...

Detta är alltså jag, blogginnehavaren! På semester i Tylösand...


jag


Här är min älskling, Jens! Min underbara!!

älskling



Och här är vi tillsammans, när vi delar en öl! :)

jaojens



Här är jag med allra käraste syster, elinapelina! Halloweenfest (därav kläderna!)

jeopelinjaopelin



Detta är min lillebror Erik - Perk (Han har inte affro i verkligheten, även dessa kort från halloween!) På andra kortet är han tillsammans med hans söta flickvän Fredrika!

perk

perkofredrika



Här är syster yster Elin med sin Andreas! Mycket trevlig skåning! *ler*

elinoandypelin



Här ser ni min familj (tyvärr utan storebror Micke - har inga kort på honom). Från vänster: Lillebror Erik, Pappa Bernt, Storasyster Elin och Mamma Monica!

familjen



Och här är en av de allra viktigaste människorna i mitt liv, min farmor Elsa! Hon är 90 år och världens finaste person!

jag och farmor

Jag hoppas att jag ska kunna komplettera familjealbumet med Storebror Micke och hans flickvän Nathalie snart!!

Tatuering...


Att tatuera sig skulle vara riktigt kul, men jag måste verkligen hitta ett motiv som jag vill ha, och alltid kommer att vilja ha! Och ännu har jag inte hittat ett som är tillräckligt bra... MEN jag har hittat ett gäng som jag aldrig skulle kunna tänka mig i alla fall! Här kommer några exempel på hur fult, fel och meningslöst det kan bli med tatueringar.


Jag rekommenderar inte denna tatuerare!!


fel


eyes

pacman



gubbe


Här är några roliga exempel också!! Hihi


klippa





klippa2

Så ni som funderar på att skaffa tatueringar, tänk noga innan!!

Har börjat träna så smått!! Beach 2007 here I come!

Och eftersom jag alltid varit väldigt ointresserad av träning, blir alla hemskt förvånade! En del tror att man blivit sjuk! Hihi.. Men nejnej, det är bara det att det blivit lite mycket pizza och skräp på senaste tiden, och inte mycket för att få bort pizzan efteråt!

Så har jag sällskap av Jossan också.. hon har fått instruktioner på SportLife, och sen lär hon mig (vi har köpt hantlar och allt) + att hon har en bodywork DVD så vi brukar köra ett core pass också.. det känns efteråt! Är det fint väder tar vi en långpromenad i rask takt, det är jätteskönt!

Här är Jag och Jossan
vänner

Häromdagen när det var riktigt fint vinterväder, kallt och solgt och snö, tog jag en promenad in till stan! Det är väldigt fin väg och lagom långt, ca 8 km... det var skönt, men sen har det inte blivit mer såna promenader för det är isgata nu efter tövädret och regnet.. livsfarligt!


träna

Här är en länk för er som vill lära er "sexiga mooves" av Carmen Electra.. kanske lära dig att strippa sexigt eller lapdance eller nåt.. *asg*

http://www.videovat.com/videos/1116/carmen-electra-workout.aspx 

Tips på hundraser!


Ska man skaffa hund måste man ju tänka över valet av ras ordentligt, så här ger jag er lite tips på en del raser du kanske inte ens visste fanns!




Hundraser

Ord på olika språk kan betyda helt olika saker

Ja titta bara här, detta är nog inte ett namn vi skulle välja för ett företag i Sverige!

bild



Och ett apotek här heter typ Hjorten och liknande oskyldiga namn!! :)

bild2


Frågan vi alla undrar står redan på bilden! *asg*

bild3

Dagens bild

Dagens bild

PREMIÄR!!

Mina höns har börjat värpa!!! =) 6 små ägg har jag fått... de på bilden är vanliga köpe-ägg, mina är hälften så stora (om inte ännu mindre) och jättefina! Farmor fick ett av de första äggen igår, hon blev jätteglad! Hon berättar alltid om när hon hade höns när hon var liten och att köpta ägg inte alls är samma sak, så jag var tvungen att ge henne ett. Och när de börjar värpa ordentligt blir det nog mer! Nu ska jag baka sockerkaka!


ägg



Eftersom jag måste göra mig av med två av mina fina tuppar har Jens sagt att jag kanske kan få ha kycklingar till våren/sommaren - gud va roligt det skulle vara!

kyclingar

Var bara tvungen att berätta om äggen, det är ju nåt speciellt med de första äggen!! :)

Karriär?!


Det är jobbigt när man inte vet vad man vill bli när man blir stor! Jag har funderat och funderat, i början tänkte jag Undersköterska - kanske mest för att det går snabbt att bli och behövs + att jag kan läsa vidare till sjuksköterska efteråt om jag vill. Men det kändes alltid lite som en lätt utväg.. jag är inte alls 100 säker på att det är det jag vill bli..

Så igår satte jag mig och tog en funderare. Kollade på ams.se efter olika yrken och gjorde deras yrkestest, man svarar på en massa frågor och sedan har de förslag på yrken som passar. De yrken som passade mig var (indelade efter det jag helst skulle vilja göra):


Djurskötare / djurvårdare

Detta skulle passa mig jättebra, jag älskar djur! Jag skulle väldigt gärna utbilda mig till detta, men då finns det såklart hinder: man får inte vara allergisk mot pälsdjur - vilket jag är! :( Typiskt... så det yrket gick inte.. Och för att få plugga till detta måste man ha minst 6 månaders erfarenhet inom veterinär/djurskötar området, och hur ska man få det? Praktik kanske? Utbildningen finns i Skara, så det hade inte varit världens ände heller att pendla till. Tänk att få jobba med djuren på Borås Djurpark - vilken dröm det hade varit!

tiger



Trädgårdsanläggare

Det hade varit otroligt kul att utbilda sig till detta, och kanske få jobba på Botaniska i Gbg eller något. Det finns en utbildning ca 1 mil utanför Alingsås (Hol), den är på ett år och kostar 5000 kr. Just det är kanske inget hinder (man kan spara ihop pengarna) men på ams.se stod det att det finns flera tusen utbildade trädgårdsanläggare, men inga jobb. Så det kanske inte är så bra val ändå, om man inte kan få jobb. Men man skulle kunna starta något eget kanske, att man kan anlägga privatpersoners trädgårdar och företags?! Jag vet inte riktigt..

trädgård


Sjuksköterska/Undersköterska

Ja, utbildningen finns på Komvux. Den är på 1 år och 1/3 är praktik vilket kankse kan varaa roligt, men jag är osäker på om det verkligen är det jag vill. Iofs skadar det inte att plugga bara ett år om man ångrar sig, och det är bra att ha grundläggande kunskap om man vill ha sommar-/extrajobb sen. Men jag vill inte jobba inom äldrevården, vill inte!! Det blir säkert det ändå (finns inga andra jobb för mig just nu) men fasiken vad trist och tungt!

****************************************************************************************************************

Och sedan har jag en egen tanke: Marinbiolog. Bara en liten tanke som har slagit mig ibland, men i ärlighetens namn vet jag ingenting om marinbiologer, eller utbildning och så. Kanske du vet? Skriv gärna en kommentar i så fall!

***************************************************************************************************************

Nä nu ska jag åka till mamma och skriva ut ansökan till A-kassa, så får man lite pengar iaf (förhoppningsvis)

KRAM PÅ ER ALLA!

STORMEN!!

Usch och fy vilken storm det var igår..och det blåser riktigt bra här idag också. Har precis fått tillbaka strömmen nu, så jag får passa på att skriva nu om den skulle försvinna igen! När vi vaknade igår var strömmen borta, och eftersom vi har bärbar tel så var telefonen också borta, och eftersom vi har egen brunn (och inte kommunalt vatten) var även vattnet borta!
Som tur är har vi en kamin, så vi kunde elda, och vi tände en mängd värmeljus så efter ett tag hade vi fått upp värmen. Det var väldigt kallt när vi vaknade!! *Brrr*
Just här hemma hos oss har inget blåst bort eller så, men vår granne har en stor ek som blåste ner rakt över deras yttertrappa! Stackarna!!

Och på vår lilla väg (går mellan skogen och sjön) har en del träd blåst ned. Som tur är ligger de inte över vägen, men väldigt nära på en del ställen. Det blir spännande att se hur det ser ut i vår skog nästa gång vi går ut.. plockepinn kanske?!

Det är hemskt vad mörkt det blir när området har strömavbrott!! Man ser inte någonting, inte handen framfr sig ens.. men ett hus i området har ett sånt där elverk som går på bensin - de satt och tittade på TV och hade massor av lampor tända! Vi tänkte att vi skulle gå över och hälsa på, men gjorde aldrig det! ;)

Det värsta med strömavbrott är nog att vi inte har vatten.. vi kan inte spola toaletten, borsta tänderna eller någonting, vi får skaffa stora vattendunkar så att vi kan göra vardagssakerna. Längtar tills vi får kommunalt vatten!!

Här är en bild från TV4.se, såhär ser det förmodligen ut i vår skog nu...

storm


Jag skulle inte vilja vara den som körde denna bilen!

stormar

DIESEL 2 ÅR!!

Diesel är stor nu, en liten snuttebus har blivit en stor snuttebus! Han fyllde igår, den 10 januari! Jag kommer ihåg när vi var och tittade på honom första gången, en liten tjock korv med blåa ögon, 3 veckor gammal!! Ringde pappa samma dag och sa att vi hade tittat på en hund.

”Jaha, vad då för hund?” sa han.

”En rottweiler” sa jag lite ängslig..

”Det är ju en bra liten hund att börja med!” sa pappa lite sarkastiskt..

 

Men idag tycker han om Diesel, man kan inte inte tycka om honom så go och fin som han är!!

 

Jens mamma hade också lite svårt för hundskaffandet innan hon träffade honom, men hon smälte och nu är han hennes lilla kelgris.. hon lär honom tricks och grejer!! J


Våran älskade Diesel!





Här är han en liten plutt med valp-päls!!

bäbis


Och här också!! Ni förstår varför vi fastnade för Diesel va? Ansiktet säger allt!!

..



Detta är tårtan Diesel fick när han fyllde ett år.. plättar med lager av leverpastej!! *MUMS* Ljuset fick husse och matte hjälpa till med!

tårtan


Här kan ni se Diesels vardagliga ställning, såhär ligger han större delern av dagarna! ;) speciellt på morgonen, man kan inte gå på morgonpromenad utan morgon-kel, det går inte! Man får inte ut honom utan att ha kliat magen ett par minuter först!!

gose


Titta och njut!! Så otroligt fint ansikte. Han är världens bästa hund!!

fin vovve

De tre läskigaste sakerna som finns.

Så.. det finns väldigt många läskiga saker här i världen, men det finns tre saker som ligger över allt annat. För mig i alla fall, och här listar jag dessa tre sakerna!


PÅ FÖRSTA PLATS:

Den förskräckligt äckliga clownen Det/Pennywise. Ja, det finns inga ord... "Do you want a balloon" räcker, sen kan man inte sova!
det


PÅ ANDRA PLATS:

Såna där fruktansvärda änglar/keruber/barnansikten som folk har på väggarna i gamla hus! Bara så fasansfullt. Ögonen följer dig vart du än går (jodå jag har varit i ett hus där det satt såna j*kla ungar överallt). Ni människor tycker att de är söta eller ser snälla ut, här bevisar jag motsatsen, med 4 bilder på illasinnade barnstatyer. Titta på ögonen på dessa bilder, du kommer drömma mardrömmar i veckor!


haunting
Bild från filmen The Haunting (där det även flyger läskiga barn i gardinerna *kalla kårar*)


cherub

Vad säger dessa ögon dig? "Hej jag är ett snällt avbildat barn" eller "I shall follow you in your dreams"? Definitivt det sistnämnda för mig!
cheub

OK.... han kanske ser snäll ut, men skenet bedrar.. inuti har han ett hjärta av sten! *fyndigt va?!*

kerub

Den här ungen tar priset tror jag.. Huvaligen!!



PÅ TREDJE PLATS:

Den (av mig iaf) fruktade fästingen.. hade fyra stycken på mig i somras och jag gallskrek varenda gång. Min kära Jens fick ta bort dem, och jag grät nästan.. FY FAN vilka fruktansvärda, onödiga djävulsdjur!! Säger bara det...

fästing

Ja, jag önskar er alla en god natts sömn.. *hehe*

Dagens rätt: Kycklingpaj!

Dagens maträtt är alltså kycklingpaj. Recept efter eget huvud, och tänk att den blev så himla god! :)

Här är receptet. OBS. Det är inte pajen på bilden som är i receptet! OBS.

kycklingpaj

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 gram kallt margarin
3 msk kallt vatten

Blanda ihop allting till en deg, låt stå i kylen i 20 minuter.

Fyllning:
2 kycklingfiléer
Ett gäng frysta spenatklumpar (de finns i påse, som små frysta bollar)
1 gul lök
svamp (jag tog kantareller men champinjoner går säkert lika bra!)
Fetaost, efter smak och tycke
Svarta oliver
Delade körsbärstomater
salt
peppar

Äggstanning:
4 dl mjölk
4 ägg
3-4 dl riven ost
(salt)

1. Sätt ugnen på 225 grader. Platta ut pajdegen i en form, nagga med en gaffel och förgrädda i ca 10 minuter (man kan täcka kanterna med folie i 5 minuter för att inte bränna dem).
2. Dela kycklingfiléerna i bitar, bryn dem i panna ihop med löken.
3. Blanda i svamp och spenat. Låt det bli varmt.
4. Rör i fetaosten. Lägg blandningen i det förgräddade skalet, strö över oliverna och tomaterna.
5. Blanda ihop äggstanningen, häll den över fyllningen.
6. Hyst in i ugnen, 30-40 minuter.. Om den inte är riktigt klar efter 30 min men har fin färg kan man lägga folie ovanpå och låta den stå ett tag till i ugnen (ev. på lägre fals) . Då gräddas den utan att få mer färg.
7. Vi lät våran paj stå i 5-10 min när vi tagit ut den, för då stannar äggstanningen lite extra, mycket gott! + att den är otroligt varm ändå!


Smaklig Måltid!!

Bevara den svenska skogen!

skogen
Vår skog


Vår svenska skog är fantastisk!  Vi är ute i skogen minst en gång varje dag, med Diesel, och det är lika fint varje dag. Vare sig det regnar, snöar, är fullt solsken eller blåser storm. Man får se så många olika sidor av den.. när det är fint väder hör man alla fåglar, när det regnar ändrar hela skogen utseende - grenarna hänger mot marken och allting glittrar av vattendropparna. Bäckarna forsar fram och Diesel kan bada i vattenpölarna (till husses och mattes stora förtret - mer hund att torka!) ;)  Här är en bild på vår skog när det har regnat. Visst är det fint!?

skogsbäcken


Våran skog är inte bara en slags skog (ex. granskog) utan skiftar väldigt mycket, först är det väldigt öppen skog med björkar och ekar och bara en del granar, och på ett annat ställe är det mörk "trollskog"... det är roligt för det blir aldrig långtråkigt att alltid gå på samma ställe. + att skogen är en kantarell-guldgruva! Vi plockade hur mycket svamp som helst i somras och har fortfarande säkert 5 burkar kvar i frysen med kantareller! *Mmmm*


Här är en bild på hur det ser ut när det är mycket snö..
snöbild



Och när det var snö fick vi se massor av olika djurspår.. som detta, musspår i snön!
spår



sommar
Även på sommaren är det härligt här i Sundet! Här är vår undangömda badklippa där vi brukar sola och ha picknick på sommaren! Jättehärligt! Sjön är Stora Färgen...

Verner e hemma igen!

Å vad skönt det känns.. var orolig hela kvällen igår, och inatt för att räven hade tagit Verner! Men när jag kom dit gick han och pickade glatt under äppelträdet, och gol! Han följde med mig jättesnällt in i hönsgården. Duktig tupp! Så nu har jag alltså 3 tuppar och 3 hönor.. förmodligen måste jag ta bort så att jag bara har en tupp kvar, de börjar ofta bråka och hacka på de mindre om de är flera.. Och jag tror att Verner är lite hack-kyckling för Agathon och Gert jagade honom när han kom in i gården och lät honom inte picka solrosfrön ifred.. :(
Men jag vill inte välja! Hur ska jag kunna det? Alla är så fina och söta, de har sin egen personlighet.

Gert är minst, helbrun och gal mest. Han har en ganska stor kam om man tänker på hur liten han är.
Agathon är vitspräcklig, han är störst av alla och har en jättekam!
Och Vener då.. han är vit och brun spräcklig, lite blyg och gal inte så mycket. Han har en jättestor stjärt med fjädrar som går i blått och grönt, väldigt fint!

De är roliga djur för de har parat ihop sig i par. Gert och Solveig (som är den minsta hönan, brun som Gert). Agathon och Pöna, de är samma färg och ungefär samma storlek. Och Verner och Rakel.. de är nog de som liksom "bara blev" för att de var över.. de är inte så värst lika men väldigt fina!


hönsen
På bilden är det höns från stället där jag hämtade mina. Så alla är inte mina, men man kan se Rakel (hönan med ljusbrun hals och mörkbrun kropp).

Och inga mer möss har påträffats! Varken i vattenkannan eller nån annanstans! *skönt*

Mus i vårt hus...

vårt hus 
Detta är vårt hus.. vi flyttade in för lite mer än ett år sedan och har inte haft några problem, förrän nu! VI HAR FÅTT HUSMÖSS! Usch... vi ska ställa ut fällor och så, men har inte hunnit det än. Märkte att det började gå hål på kompostpåsen ganska ofta för ca 1 vecka sen, och för några dagar sedan upptäckte vi musbajs i behållaren under påsen!
Så idag när jag skulle vattna våra blommor fyllde jag på vattenkannan, höll den över en blomma - men det kom inget vatten! Så jag kikade och för att se om det ramlat i nåt som stoppade upp vattnet, och vad var det OM INTE EN MUS! Å fy fasen va äckligt!!! Och det luktade F*N! Så jag ringde mamma panikslagen som jag var och vi kom fram till att jag måste gå ut och tömma ut den.. sagt och gjort, jag hällde ut vattnet med mus i utanför altanen.. och då visade det sig att det var TVÅ möss! Åååå... stackars mössen! Och stackars mig!! 



Och nu på kvällen ringde min svärfar, han har låtit mina höns bo i deras hönshus tills jag får mitt eget, och han berättade att Vera (numera Verner för han va tydligen en tupp) är försvunnen...han hade inte kommit in ikväll när svärfar skulle stänga för dem.. :( Så nu är han ute i mörkret alldeles ensam! Jag ska åka dit innan jobbet imorn och se om Verner kommer hem.. locka honom med solrosfrön, det är deras favoritmat! Måste kika efter hål i hönsgården också, så jag kan laga med ståltråd! Bara inte rävarna är ute inatt.. *ledsen*

Vi får väl se hur det ordnar sig med allt!