Dagens rätt: Kycklingpaj!

Dagens maträtt är alltså kycklingpaj. Recept efter eget huvud, och tänk att den blev så himla god! :)

Här är receptet. OBS. Det är inte pajen på bilden som är i receptet! OBS.

kycklingpaj

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 gram kallt margarin
3 msk kallt vatten

Blanda ihop allting till en deg, låt stå i kylen i 20 minuter.

Fyllning:
2 kycklingfiléer
Ett gäng frysta spenatklumpar (de finns i påse, som små frysta bollar)
1 gul lök
svamp (jag tog kantareller men champinjoner går säkert lika bra!)
Fetaost, efter smak och tycke
Svarta oliver
Delade körsbärstomater
salt
peppar

Äggstanning:
4 dl mjölk
4 ägg
3-4 dl riven ost
(salt)

1. Sätt ugnen på 225 grader. Platta ut pajdegen i en form, nagga med en gaffel och förgrädda i ca 10 minuter (man kan täcka kanterna med folie i 5 minuter för att inte bränna dem).
2. Dela kycklingfiléerna i bitar, bryn dem i panna ihop med löken.
3. Blanda i svamp och spenat. Låt det bli varmt.
4. Rör i fetaosten. Lägg blandningen i det förgräddade skalet, strö över oliverna och tomaterna.
5. Blanda ihop äggstanningen, häll den över fyllningen.
6. Hyst in i ugnen, 30-40 minuter.. Om den inte är riktigt klar efter 30 min men har fin färg kan man lägga folie ovanpå och låta den stå ett tag till i ugnen (ev. på lägre fals) . Då gräddas den utan att få mer färg.
7. Vi lät våran paj stå i 5-10 min när vi tagit ut den, för då stannar äggstanningen lite extra, mycket gott! + att den är otroligt varm ändå!


Smaklig Måltid!!

Kommentarer
Postat av: Elin

Låter smaskens!!! Det måste jag testa!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback