Gorgonzolafilé med valnötter
Gorgonzolafilé med valnötter
Här har vi riktigt enkelt recept på god GI-mat. Stekt kycklingfilé i en sås med gorgonzola, crème fraîche, ädelost, vitt vin och buljong. Till det en sallad med hackade valnötter i. Supergott och med garanterat lågt GI.Ingredienser (för två personer):
2 kycklingfiléer à 150 gram
olivolja
1 purjolök
1 burk crème fraîche
1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 tärning kycklingbuljong
100 g gorgonzola (kan ersättas med grönmögelost)
valnötter
sallad
tomater
Gör så här:
Stek kycklingfiléerna i olja på hög värme tills de fått fin färg.
Ta pannan från spisen, ta upp filéerna och lägg dem åt sidan i en tallrik.
Bryn finskuren purjolök på något lägre värme.
Tillsätt crème fraîche, ädelost, vin och buljongtärningen.
Smula ner ädelosten i såsen.
Lägg tillbaka filéerna i pannan och låt alltihop puttra i tio minuter under lock.
Servera med sallad en sallad på salladsblad, tomat och hackade valnötter.
Kommentarer
Trackback